DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22454431,42%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kayseri’de Üvey Kızına İnsan Dışkısı Yediren Bayana 5 Yıl Mahpus Cezası

Kayseri’de Üvey Kızına İnsan Dışkısı Yediren Bayana 5 Yıl Mahpus Cezası

ABONE OL
Ocak 31, 2024 10:36
Kayseri’de Üvey Kızına İnsan Dışkısı Yediren Bayana 5 Yıl Mahpus Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ’de üvey kızı B.Y.’ye (7) hakaret edip, eziyet ederek insan dışkısı yedirdiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Fatma Y.’ye (40), verilen 5 yıl mahpus cezasının münasebeti açıklandı. Münasebette; sanığın B.Y.’ye yönelik insan onuru ile bağdaşmayan, acı çekmesine ve aşağılanmasına yol açan sistematik süreklilik arz eden fiilleri gerçekleştirdiği, hareketinin bir bütün halinde eziyet hatası kapsamında kaldığı, çocuğa karşı işlediği de göz önünde bulundurularak alt sondan uzaklaşılarak karar kurulduğu belirtildi.

Olay, 15 Ağustos 2020 ile 10 Temmuz 2022 tarihleri ortasında Kayseri‘de meydana geldi. Baba C.Y. (39), oğlu R.Y.’nin (6) 15 Ağustos 2020’de ranzadan düşerek ölmesi sonrası kızı B.Y.’nin ve eşinin davranışlarından şüphelenerek konuta ses kayıt aygıtı koydu. Ses kayıt aygıtında Fatma Y.’nin, üvey kızı B.Y.’ye farklı tarihlerde hakarette bulunup, eziyet ettiği ve insan dışkısı yedirdiği ortaya çıktı. CY.’nin şikayeti üzerine eşi Fatma Y. hakkında ‘eziyet’ hatasından dava açıldı.

5 YIL MAHPUS CEZASI ALDI

Kayseri 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Fatma Y. ile mağdur B.Y. ve babası C.Y.’nin avukatı Mustafa Avşar hazır bulundu. Mahkeme hakimi, sanık Fatma Y.’yi, ‘çocuğa karşı eziyet’ cürmünden 5 yıl mahpus cezasına çarptırdı. Hakim, sanığın daha evvel mahkumiyetinin bulunması, cürüm konusunun değer ve kıymeti nazara alınarak sanığın faal pişmanlık gösterip, yine cürüm işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığından sanık hakkında ‘iyi hal’ indirimi yapmadı.

B.Y.’nin avukatı Mustafa Avşar’ın sanığın en üst huduttan ceza alması gerektiği gerekçesiyle karara itiraz edip, belgeyi Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdığı öğrenildi. Öteki yandan B.Y.’nin babası ile Fatma Y.’nin boşanma kademesinde olduğu, davalarının sürdüğü belirtildi.

‘MAĞDUR DAİMA İÇİNİ ÇEKEREK AĞLIYOR’

Mahkeme, sanık Fatma Y.’ye verilen 5 yıl mahpus cezası kararının münasebetini açıkladı. Fatma Y.’nin mağdur B.Y.’e karşı söylediği ve davaya husus ses kaydı üzerinde yaptırılan uzman incelemesine de yer verilen kararda, “Hadi ‘baba’ diye ağlasana. Ağlasana kız. Ağla, haydi. Dön sırtını, geberteyim seni. Sesini duymayacağım. Ağzını kapat, nefes alma. Nefes alma. Gebertirim seni. Kes sesini. Seni görmeyeceğim. Senin kafanı kopartırım. Seni geberteyim mi? Nefes alma lan. Alma nefes. Sesini kes git, kapının orada bekle. Sus, sus sus” biçiminde bir çok tehdit ve hakaret içerikli kelamları olduğuna vurgu yapıldı.

Yine kelam konusu uzman incelemesinde Fatma Y.’nin mağdur B.Y.’ye vurduğunun anlaşıldığı görüşünde bulunularak, “Sanığın mağdurun canını yaktığı, mağdurun canının yandığının anlaşıldığı, mağdurun daima olarak ağladığı ve içini çekerek ağladığının anlaşıldığı kelam konusu ses kaydına ait raporun kıymetlendirme ve sonuç kısmında Fatma Y.’nin kız çocuğuna bağırarak eziyet ettiği, birçok kez vurduğunun duyulduğu, hakaret ve tehdit içerikli telaffuzlarının olduğuna” değinildi.

MAHKEME: ÖZ ÇOCUKLARINA ŞİDDET UYGULAMADI

Mağdur B.Y.’nin daima iç çekerek ağladığına dair ses kaydına da vurgu yapan mahkeme, “Mağdurun daima içini çekerek ve bağırarak ağladığının anlaşıldığı, meskenin içinde mağdur çocuktan öbür bir kız çocuğu ve erkek çocuğunun da daha olduğu fakat sanığın bu öteki kız çocuğu ve erkek çocuğuna yönelik hata teşkil eden bir aksiyonunun olmadığı, bu çocukların şüphelinin evvelki evliliğinden olan ve belge kapsamında bilgisine başvurulan çocukları olduğu anlaşılmıştır” denildi.

‘BABANIZA BİR ŞEY SÖYLERSENİZ DÖVERİM’

Mağdur B.Y.’nin sanık Fatma Y.’nin kendisine daima makus davrandığı istikametindeki tabirlerine de değinilen kararda, “Mağdurun evrelerindeki tabirinde sanık Fatma’nın elini sıktığını, canını yaktığını, ‘salak, öküz, gerizekalı’ dediğini, ‘babanıza bir şey derseniz, sizi döverim’ dediğini, bu nedenle babasına bir şey söyleyemediğini, Fatma’nın daima olarak oklava ile dizlerine vurduğunu, ağzına acı biber sürdüğünü beyan etmiştir” sözlerine yer verildi.

‘İNSAN ONURUNA YAKIŞMAYAN SİSTEMATİK FİİLLERİ VAR’ Sanığın üvey çocuğu olan mağdur B.Y.’nin 15 Ağustos 2020-10 Temmuz 2022 tarihleri ortasında hakaret içerikli kelamlar söylediğine de vurgu yapılarak, “İnsan dışkısı yedirdiği, süreç içerisinde insan onuruna yakışmayan birden çok harekette bulunduğu anlaşılmakla her ne kadar sanık hakkında tehdit ve hakaret cürümleri tarafından kamu davası açılmış olsa da aksiyonlar değerlendirildiğinde, B.Y.’ye yönelik insan onuru ile bağdaşmayan, acı çekmesine ve aşağılanmasına yol açan sistematik süreklilik arz eden fiilleri gerçekleştirdiği, hareketinin bir bütün halinde eziyet cürmü kapsamında kaldığı, çocuğa karşı işlediği de göz önünde bulundurularak alt huduttan uzaklaşılarak karar kurulduğu” görüşünde bulunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al