DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de tarım personelini öldürdüler, kardeşlere mahpus cezası

Kayseri’de tarım personelini öldürdüler, kardeşlere mahpus cezası

ABONE OL
Şubat 6, 2024 15:48
Kayseri’de tarım personelini öldürdüler, kardeşlere mahpus cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ’de, arbede ettikleri tarım çalışanı Ümmet Dulaz’ın vefatına neden oldukları suçlamasıyla tutuklu yargılanan Gültekin ve Ayhan Şahin kardeşler 14 yıl 7’şer ay mahpus cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl haziran ayında Sarıoğlan ilçesinde meydana geldi. Gültekin ve Ayhan Şahin kardeşler ile tarım emekçisi Ümmet Dulaz ortasında arbede çıktı. Arbedede emekli polis olduğu öğrenilen Gültekin Şahin’in tabancasından çıkan kurşunlar, Dulaz’ın vücuduna isabet etti. Etraftakilerin ihbarıyla olay yerine jandarma ve sıhhat grupları sevk edildi. Gruplar, Ümmet Dulaz’ın, öldüğünü belirledi. Şüpheliler Gültekin ve Ayhan Şahin kardeşler tutuklandı, haklarında da ‘Kasten öldürme’ kabahatinden dava açıldı. Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında sanıklar Gültekin ve Ayhan Şahin ile Ümmet Dulaz’ın şikayetçi yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu.

‘OLAY, KAZAYLA OLDU’

Sanıklardan Gültekin Şahin, “Önce Allah’ın adaletine güveniyorum. Polis memuru olduğum için kanıt kararttığım söyleniyor, katılmıyorum. Müştekilerin sözlerindeki tutarsızlık sizin de malumunuzdur. Maktulü ve kendi çocuğum üzere görüyordum. Ellerinde bıçak vardı. Havaya o nedenle ateş ettim. Ümmet Dulaz da üzerime atlayınca kazaen oldu. Jandarmaya hata atılıyor. Ayhan Şahin’in darbedildiği raporlarda da vardır. Elime sarıldılar, silahı almak istediler. Ben de iki elimle silahın namlusunu üst yanlışsız tutmaya çalıştım. Bu suçlamalar nedeniyle çok muzdaribim. Maktul kendine çekti, istikrarımı kaybettim. Onun sırt bölgesine düşerken ateş aldı. Öncesinde sıkmış olsaydım, silah birkaç sefer daha patlamış olurdu. Kendi çocuklarımdan hiçbir farkı yoktu. Kazayla oldu. İçimdeki acıyı 8 aydır çekiyorum. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.

‘DARBEDİLDİM, SİLAH PATLADIĞINDA YERDEYDİM’

Ayhan Şahin ise “O günkü yaşadığımız şeyleri ve neden burada olduğumu çözemedim. Annem ve babam beni gece kaldırdı, ‘Gelenler vardı’ dedi. Gittim, bayanı bırakmalarını ve ‘Jandarmaya haber vereceğim’ dedim. Bana saldırdılar. Darbedildim. Ben yerde yatarken silah sesi geldi. Kalktılar. Ben silahın patlama anlarını görmedim. Ben olayları ağabeyim Gültekin Şahin’in tabirlerinde öğrendim. Ben suçlamaları ve yazılan senaryoyu kabul etmiyorum. Gece vakti konutuma gelen beşerler tarağından darbedildim beraatimi istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Gültekin ve Ayhan Şahin kardeşleri ‘Kasten öldürme’ cürmünden 14 yıl 7’şer ay mahpus cezasına çarptırıp, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al