DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22383770,92%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de Silahlı Arbede Davası Sonuçlandı

Kayseri’de Silahlı Arbede Davası Sonuçlandı

ABONE OL
Şubat 6, 2024 15:36
Kayseri’de Silahlı Arbede Davası Sonuçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘nin Sarıoğlan ilçesinde bir kişinin vefatıyla sonuçlanan silahlı hengameye ait haklarında dava açılan iki kardeş, 14 yıl 7’şer ay mahpus cezasına çarptırıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar G.Ş. ve A.Ş, maktul Ü.D’nin müşteki yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşma savcısı mütalaasında, iki sanığın “kasten öldürme” hatasından cezalandırılmasını istedi.

Sanık G.Ş. savunmasında, eşi H.Ş’nin, Ü.D’nin akrabası olduğunu söyledi. Emekli polis memuru olduğunu tabir eden G.Ş, olay günü karşı tarafın kardeşi A.Ş’yi darbetmesi üzerine, tarafları ayırmak için yanında bulunan tabancayla bir el havaya ateş ettiğini önü sürdü.

Elindeki tabancayı almaya çalışan maktul Ü.D. ile yaşanan arbedede yere düştükleri esnada silahın kazara ateş aldığını savunan G.Ş, 8 aydır tutuklu olduğunu belirterek, beraatini ve tahliyesini talep etti.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık A.Ş. ise karşı tarafın kendisini darbettiğini öne sürerek, beraatini ve tahliyesini istedi.

Maktulün ağabeyi Seyfettin D. de sanık G.Ş’nin eşi H.Ş’yi darbetmesi üzerine olay yerine gittiklerini sav etti.

Kavgayı A.Ş’nin elindeki fener ile Ü.D’nin başına vurarak başlattığını öne süren Seyfettin D, her iki sanığın da en ağır biçimde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık kardeşler G.Ş. ve A.Ş’ye “kasten öldürme” cürmünden evvel müebbet mahpus cezası verdi. Daha sonra cezada indirime giden heyet, 2 sanığı da 14 yıl 7’şer ay mahpus cezasına mahkum etti.

“Kardeşimi darbederek öldürdüler”

Duruşmanın akabinde adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan maktul Ü.D’nin ablası Gülbahar K, bir insanın canına kastetmenin cezasının 14 yıl olmaması gerektiğini belirterek, “Aç kaldık, susuz kaldık, tarlalarda çalıştık. Gecemizi gündüzümüze kattık. Yalnızca 8 kardeşten onu okutmak istedik. Tek isteğimiz oydu. Hekim olup annesini tedavi ettirmek istiyordu. Kardeşimi darbederek öldürdüler. Adaletin yerini bulmasını istiyorum.” diye konuştu.

Seyfettin D. ise Sarıoğlan ilçesinde tarım personeli olarak çalışırken, 20 yaşındaki kardeşinin kendilerini çağıranlarca pusuya düşürülerek öldürüldüğünü sav etti.

Sarıoğlan ilçesinde ortalarında hasımlık bulunan iki aile ortasında 1 Haziran 2023’te çıkan silahlı arbedede yaralanan Ü.D, kaldırıldığı hastanede 18 gün sonra hayatını kaybetmiş, gözaltına alınan kardeşler G.Ş. ve A.Ş. tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al