DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364200,85%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kayseri’de Minibüs Yangını: Esnaf Komşusunun İhmaline Uğradık

Kayseri’de Minibüs Yangını: Esnaf Komşusunun İhmaline Uğradık

ABONE OL
Ocak 15, 2024 11:36
Kayseri’de Minibüs Yangını: Esnaf Komşusunun İhmaline Uğradık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘nin Kocasinan ilçesinde, argümana nazaran, sahibinden habersiz akü desteği yapılmaya çalışılan bir minibüs alev aldı. Yangını çıkaran esnaf komşusunun olaydan sonra telefonlarına bakmadığını söyleyen Ahmet Sami Tan, “Benden habersiz araca destek yapılmaya çalışılırken yangın çıkmış” dedi.

İlçeye bağlı Sanayi Mahallesi’nde meydana gelen olayda, teze nazaran esnaflık yapan Ahmet Sami Tan’ın dükkan komşusu kendisinden aracına akü desteği atmasını istedi. Ahmet Sami Tan, iş yeri önünde bulunan minibüsten bu türlü bir şey yapamayacağını söyleyerek işine döndü. Daha sonra teze nazaran Tan’dan habersiz bir biçimde aracına destek yapmaya çalışan şahıs, minibüsün yanmasına sebep oldu. Yaşanan olayda ziyanlarının 120 bin TL olduğunu söyleyen Ahmet Sami Tan, esnaf komşusunun telefonlarına bakmadığını söyleyerek, “Fazlasını istemiyoruz, ziyanımız karşılansın kâfi bize” dedi.

Komşusunun aracın yandığını da kendilerine söylemediğini ve etraf esnafın bağırmasıyla gördüklerini söyleyen Ahmet Sami Tan, “Olay Pazar günü saat 13.30 sularında oldu. İş yerime sünger getirdim aracımla. Ben aracımdan sünger indirirken kendisi bana geldi ve “Aracıma destek yapar mısın?” dedi. Bu otomobilden destek yapılmadığını söyledim ve anahtar üzerimde üst çıktım lakin kapı açıktı. Kendisi otomobilin aküsünü sökmüş kendi otomobiline takmış. Görgü şahitleri var esnaflardan ve benim bundan hala haberim yok. Sonrasında becerememiş destek yapmış. Olayı net olarak bilmiyorum lakin geldiğimde yangın var diye bağırma duydum. Karşı taraftaki komşularım sağ olsunlar yangın var dedi. Geldiğimde araç yanar haldeydi. Akü kısmından alev almış. Söndürmemiz biraz vakit aldı. Kendi gayretlerimizle söndürdük. Yani mağduruz, esnaf arkadaş telefonlara bakmıyor. Kaçtı gitti. Tutanak tutuldu ancak elimizden bir şey gelmiyor. Şu an mağdur haldeyiz, ulaşamıyoruz da kendisine. Artık vicdanına kalmış. Yazın da iş yerimde yangın çıkmıştı. Önüne lastik koyup ateşe vermişlerdi iş yerimi o evrak kapandı. Burada ben kasıtlı olduğunu düşünüyorum desem tahminen arkadaşa iftira atmış olurum fakat sonuç olarak bu yangını görmemesi imkansız. Alev çıktı, yardım da edebilirdi. Bir yangın var söndürmek için gayret gösterebilirdi. Ne o çabayı gösterdi ne de bize söyledi. Sonuç olarak hatalı değil de ne? Ziyanı bize oldu” dedi.

Tan, ziyanlarının karşılanmasını istediklerini söyleyerek, “Biz buradan 5 şahsa ekmek çıkarıyoruz. 5 tane emekçi bu otomobilin sayesinde ekmek yiyor. Şu an arabasızız ve iş yerim de çalışmıyor. Nasıl olacağını bilemiyorum. Ben dün usta getirdim, baktı ve 120 bin TL masraf çıkardılar genel olarak. Paha kaybının ne olduğunu bilmiyorum. Biz zati arabayı yeni aldık. 1 ay kadar oldu hatta birinci iyi olsun diyenlerden biri o komşumdu. Bu türlü bir olayla daha evvel hiç karşılaşmadık. Nitekim biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz ancak biz yalnızca vicdana gelmesini istiyoruz. Kimseden yardım beklemiyoruz. Yaptığı ziyanı karşılasın bizim fazlasında da gözümüz yok ve gerisi de bizim için kıymetli değil. Zira bu ekmek arabası. Biz ekmeğimizi kazanıyoruz. İnşallah kendisi de gelir” tabirlerini kullandı. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al