DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367861,24%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de İsrail tarafından öldürülen Hamas yöneticisi için gıyabi cenaze namazı kılındı
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Kayseri’de İsrail tarafından öldürülen Hamas yöneticisi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kayseri’de İsrail tarafından öldürülen Hamas yöneticisi için gıyabi cenaze namazı kılındı

ABONE OL
Ocak 4, 2024 19:36
Kayseri’de İsrail tarafından öldürülen Hamas yöneticisi için gıyabi cenaze namazı kılındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de düzenlenen programda, İsrail tarafından öldürülen Hamas’ın üst seviye yöneticisi Salih El Aruri ve binlerce Filistinli için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cumhuriyet Meydanı‘nda bulunan Bürüngüz Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazına, Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Lideri Yusuf Şahin ve vatandaşlar katıldı. İsrail tarafından öldürülen Hamas’ın üst seviye yöneticisi Salih El Aruri ve binlerce Filistinli için gıyabi cenaze namazının kılınmasının akabinde konuşan derneğin Kayseri Şube Lideri Yusuf Şahin, “1948 yılında başlayan İsrail terörü, üzerinden yaklaşık 80 yıl geçmesine karşın her geçen gün şiddetini artırarak devam ediyor. 7 Ekim sabahında bugüne birden fazla çocuk, bayan, yaşlılar olmak üzere yaklaşık 30 bin Gazzeli vahşice şehit edildi. Hiroşima’ya atılan atom bombasından fazlası kardeşlerimizin başına yağdırıldı. Geride bıraktığımız 3 ayda Gazze’de 2 milyon kardeşimiz yerinden edildi. Konutları, işyerleri, okulları tarumar edildi. Milyonlarca sivil bir lokma ekmeğe muhtaç edildi. Hastaneler vuruldu, mescitler yıkıldı. Su ve elektrik alt yapıları kullanılamaz hale getirildi. Bütün bu vahşete, katliama ve zorluklara karşın sivil yahut asker hiçbir Gazzeli geri adım atmayarak, Allah’tan gayrısına sığınmayarak, yeryüzünün en erdemli topluluğu olduklarını tüm dünyaya ispat etti. Salı günü akşam saatlerinde, Hamas’ın başkan takımından, Mücahid Salih Aruri’nin, katil İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucunda, beraberindeki 4 mücahidle birlikte şehadete yürüdüğü haberiyle büyük bir üzüntüyü yaşadık, yaşıyoruz. İzzeddin El Kassam’ın, Pir Ahmed Yasin’in, Yahya Ayyaş’ın, Abdulaziz Rantısi’nin açtığı kutlu yolda, son basamak, son köşe taşı şehit Salih Aruri oldu. Şehit Aruri katıldığı bir televizyon programında ‘Allah’tan diğer kimse, ölümümü ne bir an ileri yahut geri çekemez. Bu yaşa ulaşacağımı hiç beklemiyordum. Uzatmalardayız, bizi tehdit edecek bir şey yok. Biz imanlı insanlarız. Şehadeti Allah’a kavuşmak ve büyük bir zafer olarak görüyoruz’ tabirleriyle şehadete olan büyük dileğini lisana getirmişti. Katil İsrail, Salih Aruri’nin parçalanmış vücudunu, büyük bir zafer edasıyla milyarlarca beşere izletti” biçiminde konuştu. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al