DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22426240,85%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de İsrail’in hücumunda ölen Hamas önderi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kayseri’de İsrail’in hücumunda ölen Hamas önderi için gıyabi cenaze namazı kılındı

ABONE OL
Ocak 4, 2024 19:24
Kayseri’de İsrail’in hücumunda ölen Hamas önderi için gıyabi cenaze namazı kılındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail‘in Beyrut’ta düzenlediği atakta öldürülen Hamas Siyasi Ofis Lider Yardımcısı Salih el-Aruri için Kayseri‘de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi öncülüğünde, Cumhuriyet Meydanı’nda bir ortaya gelen vatandaşlar, İsrail‘in hücumlarına reaksiyon gösterdi.

Daha sonra İsrail‘in taarruzunda hayatını kaybeden Salih el-Aruri ve tüm Filistinliler için Bürüngüz Camii önünde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Grup ismine açıklama yapan AGD Kayseri Şube Lideri Yusuf Şahin, 1948 yılında başlayan İsrail terörünün üzerinden yaklaşık 80 yıl geçmesine karşın her geçen gün şiddetini artırarak devam ettiğini belirtti.

7 Ekim sabahından bugüne birçok çocuk, bayan, yaşlılar olmak üzere yaklaşık 30 bin Gazzelinin vahşice şehit edildiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

“Hiroşima’ya atılan atom bombasından fazlası kardeşlerimizin başına yağdırıldı. Geride bıraktığımız 3 ayda Gazze’de 2 milyon kardeşimiz yerinden edildi, konutları, iş yerleri, okulları tarumar edildi. Milyonlarca sivil bir lokma ekmeğe muhtaç edildi, hastaneler vuruldu, mescitler yıkıldı, su ve elektrik altyapıları kullanılmaz hale getirildi. Bütün bu vahşete, katliama, zorluklara karşın sivil yahut asker hiçbir Gazzeli geri adım atmayarak, Allah’tan gayrısına sığınmayarak, yeryüzünün en erdemli topluluğu olduklarını tüm dünyaya ispat ettiler.”

Konuşmaların akabinde akında hayatını kaybedenler için dua edildi.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al