DOLAR 32,2487 0%
EURO 34,6843 -0.01%
ALTIN 2.397,450,19
BITCOIN %
Kayseri
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de bıçaklama olayında verilen mahpus cezası onaylandı

Kayseri’de bıçaklama olayında verilen mahpus cezası onaylandı

ABONE OL
Ocak 25, 2024 10:12
Kayseri’de bıçaklama olayında verilen mahpus cezası onaylandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ’de, Yusuf Eren Bayrak’ı (17) bıçaklayarak öldüren, yanındaki arkadaşı B.U.’yu (17) ise kolundan yaralayan Harun K.’ye (19) verilen 24 yıl mahpus cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından hukuka uygun bulunarak onandı.

Olay, 17 Ağustos 2022’de saat 01.00 sıralarında, Melikgazi ilçesi İldem Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Yusuf Eren Bayrak ile Harun K. arasında çıkan tartışma, hengameye dönüştü. Harun K., cebinden çıkardığı bıçakla Yusuf Eren‘i ve onları ayırmak isteyen arkadaşı B.U.’yu yaraladı. İhbarla adrese gelen sıhhat gruplarının Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdığı Yusuf Eren Bayrak, hayatını kaybetti. Harun K. polis gruplarınca gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Harun K. hakkında Kayseri 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde  ‘çocuğu taammüden öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür uzunluğu, ‘kasten yaralama’ suçundan 1 yıldan 4,5 yıla kadar, ‘mala ziyan verme’ hatasından ise 4 aydan 3 yıla kadar mahpus cezası istemiyle dava açıldı.

‘BENİ ÖLDÜRECEK FİKRİ İLE BIÇAĞI RASTGELE SALLADIM’

Geçen yıl haziran ayında görülen davanın karar duruşmasında, maktul Yusuf Eren Bayrak’ın içinde olduğu arabadan kendisine küfür edildiğini öne süren sanık Harun K., “Küfrettiler. ‘Bana mı diyorsunuz’ dedim. ‘Sana diyorum lan’ dedi. Ben de ‘Parka gerçek geçin geliyorum’ dedim. Akabinde da ‘Bana bu kız yüzünden mi küfrediyorsun’ diye sordum. Tekrar küfretti. O anlık hudut ile dirseğim ile otomobilin camını kırdım. Beyzbol sopası ile yüzüme ve göğüs kafesime vurdu. Sopayla tekrar vurmak isterken, üzerinden bıçak düştü. Ben de yerdeki bıçağı elime alarak korktuğum için beni öldürecek fikri ile bıçağı rastgele salladım. Gerimi dönüp kaçmaya çalışırken, ardımdan bir kere daha vurdu. Üzerime yürürken, Yusuf birden yere düştü. Ben de korkup meskene kaçtım” sözlerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Harun K.’yi, ‘kasten öldürme’ cürmünden evvel müebbet mahpus cezasına çarptırdı. Akabinde Harun K.’nin yaşının olay tarihinde 18’den küçük olması nedeniyle cezasını 24 yıla indirdi ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Taraf avukatları karara itiraz ederek, belgeyi Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Evrakın geldiği Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, yapılan inceleme sonrası, davayı karara bağladı. Ceza Dairesi’nce yerel mahkemenin verdiği kararda, metoda ve temele ait rastgele bir hukuka tersliğin bulunmadığı, kanıt ve süreçlerde rastgele bir eksikliğin olmadığı ve ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu belirtilerek, yapılan müracaatların temelden reddine karar verildi. Oy birliği ile alınan kararın, Yargıtay temyiz yolunun açık olmak üzere verildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al