DOLAR 32,2136 0.02%
EURO 35,4169 0.33%
ALTIN 2.520,250,80
BITCOIN 2147854-0,57%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de kaybolan öğrencinin vefatına ait takipsizlik kararı reaksiyon çekti

Kayseri’de kaybolan öğrencinin vefatına ait takipsizlik kararı reaksiyon çekti

ABONE OL
Ocak 25, 2024 09:24
Kayseri’de kaybolan öğrencinin vefatına ait takipsizlik kararı reaksiyon çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ’de kaybolduktan 13 gün sonra viyadüğün altında cansız vücudu bulunan tıp fakültesi öğrencisi Enes Ahmet Tekin’in (25) vefatına ait soruşturmada takipsizlik kararı verilmesine reaksiyon gösteren baba Osman Tekin, “İlk gün müracaatımızı yaptıktan sonra hiçbir araştırma yapılmadı. Şu an elimde 300’ün üzerinde evrak var ve bunların birçok masa başında sonradan yazılmış tutanaklar. İntihar olduğunu söylediler. ‘Yapmaz benim yavrum’ desem de dinlemediler” dedi.

Talas ilçesinde oturan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Enes Ahmet Tekin, geçen yıl 21 Temmuz’da annesi ile hastaneye gitti. Annesinin yanından, ‘Lavaboya gidiyorum’ diyerek ayrılan Tekin’den bir daha haber alınamadı. Hayatından kaygı eden ailesi, durumu polise bildirdi. Polis arama çalışması başlatırken; basına konuşan aile, Enes Ahmet Tekin’in tıp fakültesini istemediğini, yalnızca kendilerini kırmamak için kısma devam ettiğini belirterek, oğullarının konuta dönmesi için davette bulundu. Fakat polis takımları, 13 gün sonra Tavlusun Mahallesi Derevenk Viyadüğü’nün altındaki dere yatağında Ahmet Enes Tekin’in cesedini buldu. Kayseri Devlet Hastanesi’nde otopsi süreçleri tamamlanan Tekin’in cenazesi, Kocasinan ilçesi Amarat Mahallesi’nde Evliya Mezarlığı’nda toprağa verildi.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Enes Ahmet Tekin’in bir kabahat ya da kabahat ögesi sonucu ölme ihtimaline karşı ‘başkasını intihara yönlendirme’ ve ‘yardım etme’ cürümlerinden yürüttüğü soruşturmayı tamamlayıp, takipsizlik kararı verdi. Savcılık, ailesinin 31 Temmuz 2023’te ölen Tekin’in bilgisayarında intiharla ilgili bilgileri gördüklerini beyan ettiklerinin tespit edildiği, evrak kapsamında yapılan incelemede, Tekin’in rastgele bir kişi tarafından intihara yönlendirildiğine ya da yardım ettiğine dair maddi bir kanıtın tespit edilemediği, ölenin rastgele bir hata ya da kabahat ögesi sonucunda vefat ettiğine dair kanıt elde edilemediği münasebetleriyle faili meçhul kuşkulu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

‘İHMALLERLE DOLU BİR TAHKİKAT YÜRÜTÜLDÜ’

Enes Ahmet’in babası Osman Tekin, verilen karara reaksiyon gösterdi. Baba Tekin, “Davaya takipsizlik kararı verildi. 21 Temmuz’dan bu yana 6 ay içinde ihmallerle dolu bir tahkikat yürütüldü. Birinci gün müracaatımızı yaptıktan sonra hiçbir araştırma yapılmadı. Şu an elimde 300’ün üzerinde evrak var ve bunların birçok masa başında sonradan yazılmış tutanaklar. Oğlumun birinci bulunduğu gün, 3 Ağustos’ta olay yeri incelemenin en ufak kanıtları dahi araştırması gerekirken viyadükten aşağı inmeye bile tenezzül etmediler. İntihar olduğunu söylediler. ‘Yapmaz benim yavrum’ desem de dinlemediler” dedi.

‘YAĞMUR YAĞDIĞI İÇİN HER ŞEY SİLİNMİŞTİ’

’10 SENE İÇİNDE BURADA DİĞER VEFATLAR DE YAŞANDI’

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al