DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de afetle uğraş için değerli kararlar alındı

Kayseri’de afetle uğraş için değerli kararlar alındı

ABONE OL
Ocak 13, 2024 09:36
Kayseri’de afetle uğraş için değerli kararlar alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı iş birliği ile kentte afetle çaba çerçevesinde AFAD Lojistik Deposu yapılması, 2 adet kentsel arama kurtarma eğitim parkuru yapılması ile Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü kurulması üzere kıymetli kararlara imza atıldı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başkanlığında, Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş ve vilayet protokolünün iştirakleriyle ‘İl Afet ve Acil Durum Uyum Toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantıda, Vali Gökmen Çiçek afetle gayret çerçevesinde çok değerli kararlar alındığını duyurdu. Bu çerçevede, Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı tarafından Kayseri Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde 100 işçi kapasiteli Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü kurulmasına karar verildi. Ayrıyeten Kocasinan ilçesi, Şeker Mahallesi mülkiyeti Maliye hazinesine ilişkin kapalı spor alanı olarak planlanmış alana AFAD Lojistik Deposu yapılması uygun görüldü. Kayseri Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Vilayet Müdürlüğü’nden taşınmazın tahsisi talep edilirken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Nazım İmar Planı ve Uygulama Planı değişiklikleri Büyükşehir Meclisi tarafından Ocak 2024 tarihinde yapılan toplantıda görüşülerek uygun görüldü. Ayrıyeten AFAD Başkanlığı bünyesinde misyon yapan arama kurtarma işçisi ile paydaş kurumlarda arama ve kurtarma alanında misyon yapan çalışanın teknik kapasitesinin ve yeteneklerinin arttırılması, meydana gelmesi beklenen sarsıntılar sonrası daha faal müdahale edilmesi hedefiyle Müdürlük Hizmet Binası yerleşkesi ve Zincidere 1’inci Komando Tugay Komutanlığı’na olmak üzere 2 adet kentsel arama kurtarma eğitim parkuru yapılması uygun görülürken, parkur için çalışmalara başlandı. Vali Çiçek, bahis ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bu süreçte bir ekip gelişmeler oldu. Bizim için en sevindirici AFAD açısından gelişmelerden bir tanesi Büyükşehir Belediyemiz, milletvekillerimiz, biz, AFAD Müdürlüğü’nün çalışmaları ile Kayseri’de bir AFAD Birlik Müdürlüğü’nün kurulmasına karar verildi. Bu birliğin Kayseri’de olması çok kıymetlidir. Bu birlik birebir afetlere müdahale edecek olan deneyimli arama kurtarma gruplarından oluşuyor. Birebir vakitte bizim için ikinci müjdeli haber de AFAD Lojistik binamızın yapılıyor olmasıdır, o da başlayacak. Kayseri için kıymetli adımlardan birisi. Bu süreçte hem kurum olarak çok çalışmalar nitekim yapıldı” sözlerini kullandı. Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Afet işleri Daire Başkanlığı’nın çok daha fazla Valilik ile iş birliği yapacağını da lisana getirdi.

Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç da; “Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilgili ilçe belediyeler ile birlikte bu alanda yapılan çalışmalara ek olarak son süreçte yapılması gereken çalışmaları da gündemlerine aldıklarını, Afet İşleri Daire Başkanlığı başta olmak üzere adeta başka bir alan oluşturarak, bu hususta ne yapılması gerektiği, kurum ve kuruluşlarla dayanışma içerisinde üzerlerine düşeni yapma istikametinde iş birliğini önemsediklerini söz etti. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al