DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Vilayet Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden emniyet kemeri uygulaması
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Vilayet Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden emniyet kemeri uygulaması

Kayseri Vilayet Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden emniyet kemeri uygulaması

ABONE OL
Ocak 23, 2024 13:36
Kayseri Vilayet Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden emniyet kemeri uygulaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Vilayet Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü grupları tarafından emniyet kemeri takmayan şoförlere kaza anında yaşananları göstermek için ceza yerine simülasyon aracında uygulamalı olarak gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı‘nda yapılan uygulamada, gruplar evvel trafikte emniyet kemerini takmayan şoförleri tespit ederek çevirme noktasına aldı. Daha sonra şoförleri kurulan taşınabilir simülasyon aracına alan takımlar, kemer takılmaması halinde kaza anında olacakları göstermek için şoförleri araca bindirdi.

Kayseri Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ofisler Amiri Komiser Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, “Burada bugün bir aktiflik yapıyoruz. Emniyet kemeri takmayan şoför ve yolcularımızı burada simülasyon aracına davet ederek uygulamalı olarak emniyet kemerinin değerini kendileri görerek, yaşayarak idrak ediyorlar. İndiklerinde de emniyet kemerinin ne kadar değerli olduğunu anlamış oluyorlar. Bizim halkımızdan isteğimiz emniyet kemerlerini takmaları. Yoksa her şey ceza değil tabi ki. Emelimiz ceza da değil esasen. Burada göstererek, yaşayarak halkımızın birtakım şeyleri öğrenmesini istiyoruz. Emniyet kemerinin ne kadar kıymetli olduğunu öğrenmesini istiyoruz. Burada emniyet kemerinin ölümlü kazalarda yüzde 45 oranında önleyiciliği var. Ayrıyeten yaralamalı kazalarda da yüzde 60 yani yarıdan fazla önleyiciliği var. Biz şoför ve yolcularımızdan kemerlerini takmalarını bilhassa istirham ediyoruz” dedi.

Simülasyon aracına binen Davut Enes, “Araç biraz yavaş döndü lakin kaza anında daha süratli ve daha şiddetli oluyor. Camlar parçalanıyor. Bu aslında çok yeterli bir tecrübe. Âlâ öğreniyoruz. Bayağı öğretici ve kaza anında ne yapmanız gerektiğini öğretiyor” tabirlerini kullandı.

Yine simülasyon aracına binen Kaan Bahadır da, “Simülasyon aracı sahiden çok yararlıydı. Emniyet kemerinin değerini daha uygun anladım. Bundan sonra emniyet kemerimi her vakit takacağım” dedi. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al