DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22386100,48%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mimar Sinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Kendi Ürettiği Boyalarla Okulunu Boyadı

Mimar Sinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Kendi Ürettiği Boyalarla Okulunu Boyadı

ABONE OL
Ocak 23, 2024 13:00
Mimar Sinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Kendi Ürettiği Boyalarla Okulunu Boyadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ’de Mimar Sinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, kimya kısmında üretilen boyalarla okullarını boyadı. Okul Müdürü Özay Besim, Uzun yıllar boyunca bu okulun tadilat ve tamirat süreçleri dışarıdan rastgele bir takviye alınmadan yapılmış. Biz de bugün geçmişe bir vefa, beraberlik hissini artırma ve öğrencilerimize daha nezih bir ortam sunma ismine yarıyıl tatilinde öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte okula geldik. Kimya kısmında kendi ürettiğimiz boyalarla okulumuzu boyuyoruz dedi.

Mimar Sinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi kimya kısmında, uzun yıllardır boya üretimi devam ediyor. Okulda öğrenciler tarafından üretilen boyalar, vilayet ve ilçelerdeki birçok okulun tadilatında kullanılıyor. Kurulduğu günden itibaren kendi gereksinimlerini dışarıdan takviye almadan karşılayan okulda, yarıyıl tatiline girilmesiyle birlikte boyama çalışmaları başlatıldı. Okula gelen öğretmen ve öğrenciler, sınıfları ve koridorları kendi ürettikleri boyalarla boyadı. 2 çocuğuyla birlikte boya yapmak için okula gelen Tesisat ve İklimlendirme Alanı Öğretmeni Mustafa Kemal Öztürk, 5 yıldır okulumuzda vazife yapmaktayım. Okulumuzun boya ve badana muhtaçlığı vardı, çocuklarımla birlikte badana yapmaya geldik. Boyayı kendimiz üretiyoruz ve bütün evrelerini okulumuzda yapıyoruz. Birebir vakitte döner sermaye kapsamında eserlerimiz dışarıya satılıyor. Kendimizin de gereksinimi olunca ürettik ve okulumuzu boyuyoruz tabirlerini kullandı.

‘PİYASAYA SAHA ELEMANLARI YETİŞTİRMİŞ OLUYORUZ’

Okul Müdürü Özay Besim ise okullarının esaslı bir geçmişe sahip olduğunu söz ederek, 1945 yılından beri eğitim öğretimi devam ediyor. İçinde bulunduğumuz bu binayı okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri birlikte yapmışlar. Kayseri’de inşaat kısmına sahip tek okuluz. Uzun yıllar boyunca bu okulun tadilat ve tamirat süreçleri dışarıdan rastgele bir dayanak alınmadan yapılmış. Biz de bugün geçmişe bir vefa, beraberlik hissini artırma ve öğrencilerimize daha nezih bir ortam sunma ismine yarıyıl tatilinde öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte okula geldik. Kimya kısmında kendi ürettiğimiz boyalarla okulumuzu boyuyoruz. Böylelikle hem üretim konusunda hem de öğrencilerimize uygulamada alan oluşturmuş oluyoruz. Piyasaya saha elemanları yetiştirmiş oluyoruz diye konuştu.

Melikgazi İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Hacı Kaya da şöyle konuştu

Bu okulumuz eski ismiyle Yapı Sanat, şimdiki ismiyle Mimarsinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesidir. Burada hem üretiyor tıpkı vakitte da başka okullarımızla birlikte bir aktiflikle bu biçimde boya yapıyoruz. Yaptığımız boya, Mimarsinan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretiliyor. Üretilen boyalarımızla kendi okulumuzu hem de vilayet ve ilçemizde bulunan okullarımızı boyuyoruz. Buradaki öğrencilerimizin çalışıp bunu uygulaması bizim için çok kıymetli. Öğrencilerimizle birlikte istekli öğretmenlerimizde okullarımızı daha uygun bir hale getirmeye çalışıyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al