DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22385090,88%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri protokolünden ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ iletileri

Kayseri protokolünden ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ iletileri

ABONE OL
Ocak 9, 2024 12:12
Kayseri protokolünden ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ iletileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri protokolü, 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü‘ hasebiyle iletiler yayımladı.

Vali Gökmen Çiçek’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hasebiyle yayımladığı iletisinde, “Doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına hürmet üzere pahaları uhdesinde barındıran değerli bir meslek olan gazetecilik mesleği, demokrasinin temel taşlarından biridir. Gazetecilerimiz, gerçekleri araştırıp, yanlışsız bilgiyi topluma ulaştırarak halkın bilinçlenmesine ve yanlışsız kararlar almasına yardımcı olmakta, tarafsızlık, objektiflik ve dürüstlük üzere bedellere bağlı kalarak, gerçekleri araştırmakta ve tahlil etmektedirler. Vatandaşlarımızla kurumlarımız ortasında köprü görevi görerek, demokrasimizin sağlıklı bir formda işlemesinde ve güçlenmesinde yol gösterici çalışmalarda bulunan gazetecilerimiz, demokrasimizin ve sivil toplumun gelişmesinde değerli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, sıkıntı kurallarda ve sorumluluk duygusu içinde vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışırken, değerli bir kamu misyonunu de icra etmektedirler. Mesai mefhumu gözetmeksizin vazifelerini yerine getirip, kamuoyunun hakikat ve tarafsız olarak bilgilendirilmesinde değerli rol oynayan, Vilayetimizin toplumsal, kültürel ve ekonomik istikametten gelişmesine çalışmalarıyla katkıda bulunan tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” tabirlerine yer verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hasebiyle bir ileti yayımladı. Lider Büyükkılıç, vatandaşın gözü, kulağı, sesi olan tüm basın topluluğunun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti. Büyükkılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yayımladığı bildirisinde medyanın günümüzde toplumsal yaşama katkı sağlayan en kıymetli alanlardan biri olduğunu ve en kıymetli güç kaynağının ise demokrasinin dördüncü gücü olarak işleyiş göstermesi olduğunun altını çizdi. 10 Ocak gününün kıymetine işaret eden Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, “16’ncı yüzyılda haber mektupları, haber kitapları daha sonra almanak ismiyle hayatımıza giren gazete ve gazetecilik mesleği birinci günden bu vakte kadar insanlık tarihinde çok değerli bir yer tutmuştur. Bu kıymetli tarihlerden birisi de 10 Ocak 1962 günüdür. 212 sayılı Fikir Emekçileri Kanunu’nun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği 10 Ocak günü, 1962’den itibaren basın topluluğunda bir kutlama günü olmuştur” diye konuştu.

Geçmişten bugüne değerli bir gelişme gösteren Türk basınının bu vakte kadar kıymetini hiç kaybetmediğine vurgu yapan Lider Büyükkılıç, medyanın kıymeti ve kıymetinin, demokrasi toplumlarının göz arkası edemeyeceği bir niteliğe sahip olduğunu tabir etti. Büyükkılıç, demokratik ve şeffaf toplumun temel yapı taşlarından biri olan medyanın vatandaşın gözü, kulağı, sesi olarak yüklendiği sorumluluğu yerine getirmeyi sürdürdüğünü, unsurlu, tarafsız, sorumlu misyon şuuruyla kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunmaya devam ettiğini belirtti. Kayseri medyasının, dezenformasyondan uzak bir halde vatandaşları yanlışsız ve tarafsız bilgilendirme vazifesini layıkıyla yerine getirdiğini de anlatan Lider Büyükkılıç, son devirdeki dijital medya mecralarının gazetecilik ismine sunduğu imkanlar doğrultusunda meslek prensipleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılmasının hayati ehemmiyette olduğunun da altını çizdi.

Büyükkılıç, adeta bir açık hava müzesi olan Kayseri’deki basın dalında çalışan ve emek veren gazetecilerin yağmur, çamur demeden, vakit zaman canlarını da tehlikeye atmak suretiyle fedakarca ve özverili çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ülkemizde ve kentimizde kıymetli bir vazife üstlenen basın mensuplarımız ile mahallî idareler olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye itina gösteriyoruz” dedi.

Başkan Yalçın: “Çalışan Gazeteciler Günü’nün mesleksel açıdan olumlu gelişmelere vesile olmasını diliyorum”

Talas Belediye Lideri Mustafa Yalçın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir ileti yayımladı. Bildirisinde gazetecilik mesleğinin kıymetine dikkat çeken Lider Yalçın, güç kurallar altında dahi bu kıymetli misyonu yerine getiren basın mensuplarının her türlü takdiri hak ettiğini belirtti.

Başkan Yalçın iletisinde gazeteciliğin güç olmakla birlikte birebir vakitte sorumluluğu büyük bir meslek olduğuna dikkat çekerek, “Gazetecilik, halkın gözü ve kulağı olan ve bu haliyle kamuoyunun haber alma hakkını yerine getiren değerli bir meslektir. Elinde fotoğraf makinesi yahut kamerasıyla soğuk sıcak, yağmur çamur, gece gündüz demeden güç kaidelerde haber peşinde koşan muhabirinden sayfasını çizen, manzarasını montajlayan gruba kadar bütün basın mensupları nitekim değerli bir işe imza atmaktadır. Her türlü düşünceye karşın bin bir zahmetle gazete çıkaranların, yayıncılık yapanların gayretleri alkışı hak etmektedir. Bu vesile ile gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü’nün mesleksel açıdan olumlu gelişmelere vesile olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar: “Basın çalışanları, halkın sesidir”

Kocasinan Belediye Lideri Ahmet Çolakbayrakdar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hasebiyle bir bildiri yayımladı. Lider Çolakbayrakdar, iletisinde; basın çalışanlarının halkın sesi olduğuna vurgu yaptı. Lider Çolakbayrakdar iletisinde; şu tabirlere yer verdi:

“Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en hakikat formuyla kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, fikirleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan problemleri ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Kalemini her vakit direkt yana ve hakikat biçimde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir vazifesi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Böylesi kıymetli bir vazifeyi üstlenmiş olan basın çalışanlarının hassasiyetlerinden kimileri da elbet ki; meslek etiğinin çiğnenmemesi, insanların kişilik haklarına hürmet gösterilmesi hususudur. Bu hassasiyetlere ihtimam göstererek, çok güç kurallar altında vatandaşın haberi alabilmesi için canla başla çalışan basın mensuplarının, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir. Bu his ve niyetlerle, vilayetimizin ve Kocasinan’ımızın toplumsal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan kıymetli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum. Vilayetimizde şevkle, fedakarca çalışan, işini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, hoş haberlere ulaşmalarını dilerim.”

Başkan Palancıoğlu: “Kamuoyunun aydınlatılmasında basın kıymetli bir vazife üstleniyor”

Melikgazi Belediye Lideri Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle yayınladığı kutlama iletisinde, Türk milletinin sesi, vicdanı olan, hakikat ve unsurlu gazetecilik yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.

Basın mensuplarının sıkıntı ve kıymetli bir vazife icra ettiklerini belirten Lider Palancıoğlu, şunları söyledi:

“Kamuoyunun aydınlatılmasında basın değerli bir vazife üstleniyor. Hakikat ve tarafsız bilgiye kısa müddette ulaşılmasını sağlayan gazetecilik mesleği, bu manada sorumluluğu da büyük. Hizmetlerimizi basın sayesinde vatandaşlarımıza duyurduk, anlattık. Bu manada bizlerden takviyesini esirgemeyen tüm basın mensuplarına gönülden teşekkür ediyorum. Ülkemizin kalkınması, vilayetimizin ve ilçemizin gelişmesi için gazetecilerimiz de üzerine düşeni ziyadesiyle yapmakta. sağ olsunlar. 2024 yılında da sağlıcakla hoş haberler vermelerini diliyorum. Gerek ulusal basın temsilcilerimiz, gerekse lokal basın mensuplarımız Melikgazi’mizde gelişen haberleri yayın organlarına taşıyarak, vatandaşların gerçek ve süratli bilgilenmesi için uğraş sarf ediyorlar. Her an, her yerde ve büyük bir özveri ile vazifesinin başında olan basın çalışanları bu misyonu ifa edebilmek için vakit mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında muvaffakiyet ve memnunluk diliyorum. Vefat eden basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum.”

OSB Lideri Yalçın: “Gazetecilerimiz, yerli ve ulusal kıymetlerimizin benimsetilmesinde çok değerli bir misyonu ifa etmektedirler”

Kayseri OSB Lideri Mehmet Yalçın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hasebiyle bir ileti yayınladı. Lider Yalçın iletisinde, “Gazetecilik, toplumun haber alma hakkını sağlayan, kamu faydasını gözeten, demokrasinin vazgeçilmez ögelerinden biridir. Bu mesleği icra ederken zorluklara göğüs geren, meslek etiğine bağlı kalan, tarafsız ve gerçek habercilik yapan tüm gazetecileri hürmetle selamlıyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.” dedi.

OSB Lideri Mehmet Yalçın Yalçın iletisini şu formda sürdürdü:

“Milletimizin haber alma ve bilgi edinme gereksiniminin yanlışsız biçimde karşılanmasına vesile olan gazetecilerimiz, elbet ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar. Sıkıntı kural ve imkanlar içerisinde, milletimizi ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, yerli ve ulusal kıymetlerimizin benimsetilmesinde de çok değerli bir misyonu ifa etmektedirler. Ayrıyeten lokal basın mensupları, kamuoyunu aydınlatma vazifelerinin yanı sıra bulundukları ilin toplumsal, kültürel, ekonomik taraftan gelişimine de büyük katkı sağlamaktadır. Basının başta ulusal bahisler olmak üzere her sıkıntıya yapan ve sağduyulu bir halla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından ehemmiyet arz etmektedir. Gazetecilerimizin sahip oldukları bu sorumluluk ile vilayetimizin ve ülkemizin, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edeceklerine olan inancımız tamdır. Bu his ve fikirlerle mesleklerini büyük bir özveriyle ifa eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.”

Başkan Büyüksimitci’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) İdare Heyeti Lideri Mehmet Büyüksimitci, yazılı bir açıklama yaparak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Başkan Büyüksimitci açıklamalarında şu tabirlere yer verdi;

“Kamuoyunun gerçek ve eksiksiz bilgilendirilmesini prensip edinmiş tarafsız ve özgür basın, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin kıymetli güçlerinden biridir. Gazetecilik fedakarlık ve sorumluluk isteyen güç bir meslektir. Vakte karşı ve gerilim altında işlerini icra eden basın mensuplarımız, tertipli bir mesaisi olmadan, gerçek haberi halka ulaştırmak için büyük uğraş sarf etmekte ve bu manada kamusal bir misyonu de yerine getirmektedirler. Bu sorumlulukların şuuruyla sıkıntı kurallara karşın misyonlarını yerine getirmeyi amaçlayan gazetecilerin bu eforları hiç kuşkusuz takdire şayandır. İrtibat teknolojilerinde yaşanan gelişim süreci ve haberciliğin dijitalleşmesi gazetecilik mesleğinde bir kadro değişiklikleri beraberinde getirdi. Yazılı ve görsel medyanın yanında internet ve toplumsal medya olmak üzere bilgiye ve habere erişim artık çok farklı mecralardan gerçekleşebilmektedir. Bu noktada bilginin doğruluğu öne çıkmakta ve basın mensuplarımız gösterdikleri hassasiyetle toplumu yanlışsız bilgiyle buluşturmaktadır. İnanıyorum ki, basın kuruluşları ve basın çalışanları, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, süratli ve objektif habercilik anlayışı ile kamu vicdanının sesi olmaya devam edeceklerdir. Bu vesile ile öncelikle kentimizde vazife yapan basın mensuplarımız başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten hislerimle kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.”

Başkan Sarıkaya’nın mesajı

Kayseri Mobilyacılar Odası, Erciyes KSS Yapı Kooperatifi ve KUMSMALL AVM İdare Heyeti Lideri Ercan Sarıkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada özgür basının toplumun ortak pahası olduğunu söyledi.

“Güçlü basın kentleri de güçlendirir”

Kayseri Mobilyacılar Odası, Erciyes KSS Yapı Kooperatifi ve KUMSmall AVM İdare Heyeti Lideri Ercan Sarıkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Görsel, yazılı ve işitsel mecralarda misyon yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Ercan Sarıkaya, basının, içinde yaşadığı toplumları güçlendirme üzere kıymetli bir rolü bulunduğunu belirtti.

Basın mensuplarının fedakarca vazife yaptığını da vurgulayan Lider Ercan Sarıkaya, Kayseri basını başta olmak üzere toplumun müşterek sesi olmak için çaba gösteren tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al