DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352471,91%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültepe Müzesi’nde Çalışmaları İnceledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültepe Müzesi’nde Çalışmaları İnceledi

ABONE OL
Ocak 11, 2024 10:48
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültepe Müzesi’nde Çalışmaları İnceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin dünyada örneği olmayan kayadan oyma süreciyle yer altı müzesi pozisyonundaki Kültepe Müzesi’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

“Şu anda görüldüğü üzere hafriyatı bitti, yerle ilgili çalışma bitti. Elektrikle donanımı, altyapısıyla ilgili meşakkatler büsbütün giderildi. Yalnızca vitrini yapılma, projelendirme çalışmaları sürüyor. Ayrıyeten Fikri hocamızın da tespitleri ile burada sergilenmesini istediğimiz yapıtlarımızın Kültür Bakanlığı’mızdan talebi kelam konusu oldu. Bu bahiste da bakanlığımızdaki yetkililer ile görüşerek daha bu sabah da görüştüğümüz sonrasında inşallah bu istikamette yardımcı olacaklarını, gerekli çalışmalarda sona gelindiği söz edildi.”

Başkan Büyükkılıç, önümüzdeki dönem itibariyle burasının adeta herkesin bir uğrak yeri olacağını belirterek; “Ulaşımı kolay, malum Kayseri-Sivas yolu üzerinde, kentimize de 20-25 kilometre uzaklıkta. İnşallah biz bu anlayış içerisinde kütüphaneler kenti, müzeler kenti diye nitelendirirken laf olsun diye değil altyapısını oluşturan ve kamuoyuna daha evvel vadettiğimiz biçimde projelerini hayata geçiren bir yaklaşım ile çalışmaları sürdürüyoruz” halinde konuştu. Projede sona gelindiğini, en hoş formuyla Kayseri’ye yakışan yeni bir müze modeli ile insanları buluşturacaklarını belirten Büyükkılıç, bu projenin kente güzel uğurlu olmasını temenni etti.

Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Hafriyat Lideri Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu da dünyada örneği olmayan bir müze hazırlığı içinde olduklarını belirterek; “Bu müzeyi önümüzdeki turizm döneminden itibaren açarsak, Kayseri için oldukça ziyaretçi turist gelmiş olacak. Yaklaşık olarak 3 bin 500 metrekare ve arkeolojik olarak müze, birinci kere bu türlü bir yerde yapılması dünyada birinci, öteki bir örneği olmayan müze ve bizim de Kültepe’nin bahtına liderim sayesinde birinci sefer bu türlü bir müzeyi Türkiye ve dünyada yapıyoruz, ellerinize sağlık” sözlerini kullandı. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al