DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Mobilya Terziliği Kursu ile İstihdama Katkı Sağlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Mobilya Terziliği Kursu ile İstihdama Katkı Sağlıyor

ABONE OL
Ocak 11, 2024 10:36
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Mobilya Terziliği Kursu ile İstihdama Katkı Sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi‘nin mesleksel kurslar düzenleyen, yeniliklerin ve birincilerin öncü kuruluşu olan Kayseri Mesleksel Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) mobilyanın başşehrinde bu alanda muhtaçlık duyulan nitelikli eleman gereksinimini karşılamak ve kursiyerlerin istihdamlarına katkı sağlamak gayesiyle başlattığı ‘Mobilya Terziliği’ Kursu, ağır ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’de birçok kesimin nitelikli eleman muhtaçlığını karşılamak hedefiyle farklı çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çerçevede eğitimin öncü kuruluşu ve amiral gemisi olan Büyükşehir Belediyesi KAYMEK, 11 farklı ünitesiyle kent merkezinde ve tüm ilçelerde 39 farklı tesiste 52 farklı noktada düzenlemiş olduğu stantlar, seminerler, toplumsal, sanatsal ve kültürel etkinlikler, seyahatler, farkındalık projeleri, yarışlar ile birçok insanın hayatına dokuyor. Büyükşehir Belediyesi KAYMEK, Kayseri Meslek Merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte mobilyanın başşehri Kayseri’de bu alanda muhtaçlık duyulan nitelikli eleman muhtaçlığını karşılamak ve kursiyerlerin istihdamlarına katkı sağlamak gayesiyle 2 Ocak tarihi itibariyle başlattığı ‘mobilya terziliği’ olarak bilinen Overlok Makineci Kursu ile kursiyerlerin istihdamlarına katkı sağlamaya devam ediyor. Mobilya Terziliği Kursu’ndan çok mutlu olduklarını söz eden kursiyerler, ‘Mobilya Terziliği’ Kursu ile meslek edineceklerini belirterek, istihdama katkı sağlayan bütün çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti. Büyükşehir Belediyesi KAYMEK’te eğitmen olan Ayşe Çavuşoğlu, mevzu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri’nin mobilya kenti olduğu için “Mobilya Terziliği” Kursu’nda kursiyerleri Organize Sanayi firmalarına orta eleman olarak yetiştirdiklerini söz ederek, şöyle konuştu;

“Şu an Mobilya Terziliği ismi altında bir kursumuz mevcut. Kayseri mobilya kenti olduğu için bizden bilhassa istenen Organize Sanayi firmalarımızda orta eleman olarak yetiştirmektir. Buradaki asıl vazifemiz öğrencilerimizin tekniğe hakim olmaları. Yalnızca mobilya terziliği değil, fermuar ekibi, kırlent üretimi üzere de, çanta ve bu usul şeylerde kişinin özgüveninin gelmesini sağlamak.”

26 yaşındaki kursiyer Gülten Oruç ise istihdama katkı sağlayan Mobilya Terziliği Kursu’nu duyduğu an çabucak yazıldığını tabir ederek; “Daha evvel de organizenin birtakım yerlerinde çalıştım. Ancak vasıf edinebilmek maksadıyla KAYMEK’in kurslarına gelmeye karar verdim. Fiyatsız olması, konutuma yakın olması, bana çok yeterli geldi. En azından bir vasfım olsun dedim ve Mobilya Terziliği Kursu’na yazıldım” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bu fırsatlar için çok teşekkür eden ve kurstan çok şad olduğunu kaydeden Sultan Bostan da; “Büyükşehir Belediyemiz bu fırsatları bize verdiği için tabi ki çok mutluyuz. Bundan evvel de pek çok kursa katıldım. Bu fırsatları kıymetlendirmek çok değerli ve çok büyük bir nimet. Hepsinden de çok mutluyum. Buraya kendimi daha çok geliştirmek için geldim. Bilmediklerimi öğreneyim. İşe başladığımda en azından daha şuurlu hareket edeyim” diye konuştu. Kursiyer Aslı Korkmaz da; “Sosyal medyadan bu kursu gördüm. Meslek edinmek istedim. İş arayışı içerisindeydim. Vasıfsız olduğum için iş bulamıyordum. Bu kursu görünce hem işimi bulurum dedim, hem de meslek öğrenirim dedim. O yüzden buradayım” biçiminde konuştu.

Fatoş Aksoy isimli kursiyer de; “Daha evvel organizede çalışıyordum. Burada da toplumsal medyadan bu imkanın olduğunu duydum. Bize bu türlü bir imkanı sağladığı için Sayın Belediye Liderimiz Memduh Büyükkılıç’a çok teşekkür ederim” sözlerini kullandı. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al