DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22301611,30%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, yeni projelerini tanıttı

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, yeni projelerini tanıttı

ABONE OL
Şubat 1, 2024 11:36
Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, yeni projelerini tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, farklı alanlarda yapacağı yeni projelerini tanıttı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya nazaran, Kayseri Ticaret Odasının (KTO) ocak ayı meclis toplantısına katılan Büyükkılıç, endüstrici ve iş insanları ile bir ortaya geldi.

Büyükkılıç, yeni devirde kenti kalkındırma hedefiyle hayata geçirilmesi planlanan yatırım ve projelerin kimilerini anlatarak havaalanı yeni terminal binasının ise yakında hizmete sunulacağını söz etti.

Büyükkılıç, 418 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“5 yıla sığdırmaya çalıştığımız, daha evvel 150 proje dedik, 150. yıldan kaynaklı bir yaklaşım içerisinde ama 418 proje oldu. Sadece 153 tane 2023 yılında yaptığımız büyük projelerimiz var, merkeziyle taşrasıyla, Allah’a şükürler olsun. Emelimiz insanların doğduğu ve doyduğu yerde üretmesini sağlamak, istihdama vesile olmak. Bilhassa pandemi ve sarsıntı sonrası buna çok daha fazla gereksinim olduğunu daima bir arada gözlemledik.”

Büyükkılıç, Kayseri belediyeciliği modelinin her kesim tarafından takdir edildiğini söz ederek, 30 büyükşehir içerisinde yatırıma en çok hisse ayıran belediye olduklarını lisana getirdi.

Bazı değerli projelerini açıklayan Büyükkılıç, ulaşım konusunda Kartal Kavşağı’nda yapılacak çalışmaları ve yeni tramvay sınırı olan ‘Erkilet Tramvay Hattı’ projesini, tarım alanında da ‘Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’ni yapacaklarını anlattı.

Büyükkılıç, ‘Akıllı Kent Daire Başkanlığı’nı kuracaklarını söz ederek, gençlik oyunları yapacaklarını ve toplumsal zenginlik sağlayacaklarını tabir etti.

‘OSB-Erenköy Bulvarı Yeni Yol’ projesini de hayata geçireceklerini belirten Büyükkılıç, ‘Afet Eğitim Merkezi’ kuracaklarını lisana getirdi.

Büyükkılıç, ticaret dünyasının heyecanla beklediği ‘Lojistik Merkezi’ projesinin hazır olduğunu kaydederek, hizmet odaklı kente yakışır bir projeyi hayata geçireceklerini anlattı.

Çevreci belediye ve sıfır atık vizyonundan yola çıkarak süreksiz depolama sıkıntısını ortadan kaldırmak üzere kurutma yakma tesisi planladıklarını belirten Büyükkılıç, ulaşımda da RES projesi ile rüzgar gücünü hayata geçiren belediye olacaklarını kaydetti.

Büyükkılıç, yağmur suyu hasadı konusunda kolay bir metotla değişiklik yaparak yeni bir projeyi hayata geçireceklerini, yağmur sularının kanalizasyonuna gitmemesini, kente katkı sağlamasını amaçladıklarını belirtti.

Alzheimer merkezi konusunda da gereli çalışmaların hayata geçirileceğini lisana getiren Büyükkılıç, kentin batısında bir spor köyü oluşturacaklarını söz etti.

Büyükkılıç kente katkı sağlayacak olan ‘Karavan Park’ı hem Erciyes Dağı’nda hem de Sarımsaklı Barajı etrafında hayata geçirecekleri anlatarak, Bilişim Akademisi projesini de gençlere fiyatsız sunacaklarını lisana getirdi.

Tüm projeleri saymadıklarını, öbür ilçe belediye lider adaylarının muhakkak olması ile lansman yapıp, tüm projeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını kelamlarına ekledi.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al