DOLAR 32,2017 -0.14%
EURO 34,6559 -0.08%
ALTIN 2.390,33-0,11
BITCOIN %
Kayseri
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Zelzele Master Planı Çalışmaları Kapsamında Kentin Tabanının Röntgenini Çekecek
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Zelzele Master Planı Çalışmaları Kapsamında Kentin Tabanının Röntgenini Çekecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Zelzele Master Planı Çalışmaları Kapsamında Kentin Tabanının Röntgenini Çekecek

ABONE OL
Şubat 1, 2024 10:24
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Zelzele Master Planı Çalışmaları Kapsamında Kentin Tabanının Röntgenini Çekecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç ; 6 Şubat zelzele felaketinden sonra Kayseri‘yi zelzeleye dirençli hale getirmek ve insanları tüm kuruluşlarla işbirliği halinde tutmak için kentte çalışmalara devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Zelzele Master Planı Çalışmaları çerçevesinde tam 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme ile kentin tabanının röntgenini çekecek.

Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, asrın felaketi 7,7 ve 7,6 şiddetindeki zelzeleler sonrası Türkiye’nin seferber olarak tek yürek biçiminde giriştiği sarsıntının yaralarını sarma çalışmaları hummalı biçimde sürdüren, zelzele bölgesi ve Kayseri ortasında adeta mekik dokuyan ve çalışmalarına orta vermeden devam ediyor. Lider Büyükkılıç, 6 Şubat zelzele felaketinden çabucak sonra Kayseri’yi sarsıntıya dirençli hale getirmek ve insanları tüm kuruluşlarla işbirliği halinde tutmak için kentte çalışmaların ve çalışmalar sonucu çıkan projeleri sürdürüyor. Bu çerçevede Zelzele Master Planı Çalışmaları’na devam eden Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde tam 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme çalışmalarına başladı. Lider Büyükkılıç husus hakkında yaptığı açıklamada; Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ortak yürütülen çalışmalar çerçevesinde kent merkezinin tüm taban özelliklerini ortaya koyacak mikro bölgeleme çalışmalarına başladığını duyurarak, bu kapsamda taban etütleri jeofizik etütler laboratuvar deneylerinin yapılacağını söz etti. Yapılan çalışma ile kentin taban röntgeninin ortaya çıkacağını vurgulayan Lider Büyükkılıç; “Elde edilen sonuçlar bilim insanları ile kıymetlendirilerek adeta kentin yer röntgeni ortaya konacak. Yeniden Kayseri ve yakın etrafını etkilemesi öngörülen on adet fay segmenti için de MTA ve TÜBİTAK işbirliğiyle inceleme çalışmaları tamamlandı, bilgisayar tahlilleri ve modelleme çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla ilimiz ve yakın etrafının tüm depremsellik özellikleri ortaya konmuş olacak ve ileride yapılacak çalışmalara ışık tutacak çalışma olacak” diye konuştu.

“Şehrimizi sarsıntıya dirençli hale getireceğiz”

Depremin dünya genelinde en yaygın gerçekleşen ve tahrip edici gücü en büyük olan doğal felaketlerden biri olduğunu lisana getiren Lider Büyükkılıç; “Deprem hem ferdî hem de kurumsal seviyede toplumsal yapı üzerinde derin izler bırakıyor. Önlemli olarak, bu çalışmalara daha çok değer vereceğiz. Aksi halde, geçmişte olduğu üzere gelecekteki zelzelelerde de can ve mal kayıpları yaşanabilir. Kentimizi geliştirip, güzelleştiriyoruz. Sarsıntı konusunda da kolları sıvadık. Sarsıntıya dirençli hale getirmek ve insanları tüm kuruluşlarla işbirliği halinde tutmak için kentimizin tabanın röntgeni çekilecek” halinde konuştu. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al