DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kar Fırtınaları Projesi”nin 2024 dönemi Erciyes’te açıldı

“Kar Fırtınaları Projesi”nin 2024 dönemi Erciyes’te açıldı

ABONE OL
Ocak 4, 2024 11:36
“Kar Fırtınaları Projesi”nin 2024 dönemi Erciyes’te açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de ortalarında dezavantajlı çocukların da yer aldığı kayak eğitimini kapsayan “Kar Fırtınaları Projesi”nin 2024 dönemi Erciyes’te merasimle başladı.

Valilik, Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğünce hazırlanan projenin yeni dönem açılışı için Tekir Kapı’da düzenlenen merasimde konuşan Vali Gökmen Çiçek, her mahallede, sokakta gençleri sporla buluşturduklarını söyledi.

Her çocuğun kayak yapmasını arzuladıklarını söz eden Çiçek, “Eğer hakikaten kayak buranın en değerli sportif faaliyetiyse kış sporlarının merkezi şayet burasıysa buradan evvel Kayseri’nin pırlanta çocukları yararlanacak. İstiyorum ki bu proje büyüye büyüye bir fırtınaya yol açsın, Kayseri’de kayak yapmayan öğrencimiz kalmasın, teleferiğe binmeyen, süzüle süzüle kaymayan öğrencimiz kalmasın. Buradan şampiyonlar çıkaralım, şampiyonalarda Kayserili çocuklar bayrağımızı doruklarda dalgalandırsın. Bu olacak, tahminen bugün değil fakat olacak.” diye konuştu.

İl Ulusal Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse de çocukları kayakla tanıştırmak, onların yeteneklerini tespit etmek, kayağa alıştırmak maksadıyla hazırladıkları projenin meyvelerini alacaklarını lisana getirdi.

Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Ali İhsan Kabakcı ise 80. Yıl İlköğretim Okulu’nu pilot okul seçtiklerini, 1500 öğrencinin tarandığını, 200 öğrenciyi projeye dahil etmeyi planladıklarını bildirdi.

Çocukların kayak yapabilmesi için gerekli teçhizatı da sağladıklarını anlatan Kabakcı, “Bu yıl Sayın Valimizin takviyeleriyle bakanlığımızdan değerli ölçüde board ve alp disiplinindeki gereç tedarikini gerçekleştirdik. Türkiye’ye örnek olacak bu projeyle olimpik yolda altyapı atletlerimizi buralardan yetiştireceğiz. Kış sporlarında ülkemizin bu çeşit çalışmalara muhtaçlığı var. Önümüzdeki kış oyunlarında buralardan çıkacak atletlerimiz yarışacak.” sözlerini kullandı.

Konuşmaların akabinde Vali Çiçek, sürdüğü kar motoruyla çocukları gezdirdi. Programa katılan Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç ise öğrencilerle sohbet etti.

Öte yandan, geçen yıl başlatılan projeye katılan öğrenciler de kayak yaptı.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al