DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22366412,75%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Özhaseki, Kayseri’de bir kütüphanenin açılış merasimine katıldı

Bakan Özhaseki, Kayseri’de bir kütüphanenin açılış merasimine katıldı

ABONE OL
Şubat 2, 2024 11:36
Bakan Özhaseki, Kayseri’de bir kütüphanenin açılış merasimine katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de Talas Belediyesi ve hayırsever Mehmet Karamercan işbirliğiyle yaptırılan kütüphanenin açılış merasimine katıldı.

Mevlana Mahallesi’ndeki merasimde konuşan Özhaseki, hayırseverlerin Kayseri’nin temel direkleri olduğunu, sayılarının artmasını ve aileleriyle huzur içinde yaşamalarını dilediğini söz etti.

Hayırseverlikte Kayseri’yi geçen bir vilayet görmediğini belirten Özhaseki, hayırseverliğin kentte Anadolu topraklarının Türkleşmesi ve İslam ile tanışmasıyla başladığını, şu periyotta de hayırseverlerin kentte çeşitli işlere imza attığını anlattı.

Hayırsever insanları bal arılarına benzeten Özhaseki, “Çiçeklerden polen toplarlar, uğraş ederler, balı meydana getirirler. Sonra da topluma yararlı bir yiyecek olarak sunarlar onu. Biri de topluyor topluyor, biriktiriyor, biriktiriyor, biriktiriyor. Hatta ben kimilerini biliyorum, torununun torununa yetecek kadar serveti var, bitirebilmeleri mümkün değil ancak hayıra eli gitmiyor. Allah bizi onlardan etmesin diye de dua ediyorum, ne diyelim. Biz inşallah bal arılarından oluruz.” diye konuştu.

Eğitimin ehemmiyetine dikkati çeken Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:

“Eğitimin olmadığı toplum geri bir toplumdur, bilgisiz bir toplumdur, orada düzgünlük olmaz. Birleşik kaplar düşünün, eğitimi bir taraftan döktüğünüzde yeterlilik, hoşluk, kalkınma, refah, nezaket, bilimsel kalkınma olarak karşınıza hepsi çıkar. Lakin cehaleti bir taraftan dökerseniz o kaba, kötülük olarak ve karşınıza şer ve felaket olarak da o çıkar. O yüzden kütüphanelerimizin ehemmiyeti büyük. Bizim devrimizde binlerce kütüphane yapıldı. Başta şayet gitmediyseniz tavsiye ederim, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini bilhassa gezin ve o ortamı bir görün. Ülkemizde yapılan o kütüphaneyle emin olun hepiniz iftihar edersiniz. Bundan sonra da eğitim konusunda, kütüphaneler konusunda birebir hassasiyeti devam ettireceğiz.”

Talas Belediye Lideri Mustafa Yalçın da hayırsever Karamercan ailesine ilçeye verdikleri takviyeden ötürü teşekkür etti.

Hayırsever Mehmet Karamercan da bu türlü bir kütüphaneyi gençlere kazandırmanın memnunluğunu yaşadığını lisana getirdi.

Konuşmaların akabinde yapılan dua ile kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: AA / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al