DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Etraf Bakanı: İklim değişikliği felaketler zincirine yol açıyor

Etraf Bakanı: İklim değişikliği felaketler zincirine yol açıyor

ABONE OL
Şubat 2, 2024 11:24
Etraf Bakanı: İklim değişikliği felaketler zincirine yol açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Çok üretiyor ve kirletiyoruz. Bunun sonucunda de bir felaketler zinciri bizi bekliyor. Cenabıallah bu dünyayı dengeliyor. Biz bu dengeyi bozarsak, işte o vakit felaketler zinciri karşımıza çıkıyor. Cenabıhak’ın takdiri ve buyruğuyla tabiat velidir. Cömerttir. Sizden de hiçbir şey istemeden sonuna kadar cömert bir halla bu halini binlerce yıldır sürdürüyor. Pekala biz ne yapıyoruz? Alıyoruz. İstifade ediyoruz. Ömrümüzü sürdürüyoruz. Ancak, ona ihanet ediyoruz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli programlara katılmak için memleketi Kayseri‘ye geldi. Bakan Özhaseki, birinci olarak kentteki bir otelde düzenlenen, Kentsel Yeşil Alanların Sürdürülebilir İdaresi Çalıştayı’na katıldı. Programa, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çölleşme ve Erozyonla Gayret Genel Müdürü Nurettin Taş, Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ayşe Böhürler, Bayar Özsoy ve Şaban Çopuroğlu ile  Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç ve bakanlıktaki ilgili bürokratlar ve akademisyenler katıldı.

İklim değişikliği ile gayret konusuna değinen Bakan Özhaseki, “Türkiye, bilhassa Akdeniz havzasında yer almasından ötürü bizim son yıllarda iklim değişikliği ve kuraklık tesirinde kalabilecek bir bölgede olduğunuzu bilhassa bilelim ve altını çizelim. Bilimsel araştırmalara nazaran Akdeniz havzası sanayi evresinden sonra geçen 150 yıllık bir süreç içerisinde dünya ısısı olarak 1 derece artmış. Allah korusun 2 derece artarsa besin krizleri başlıyor. Besin krizleri kendi yanında öteki tehlikeleri de getiriyor. Geçimini sağlayamayan beşerler mecburen göç etmek zorunda kalıyorlar. Göçlerin başladığı ortamda savaşlar başlıyor ve dünyayı bir felaket bekliyor diye söyleyebiliriz. Şayet dünya 3 derece artarsa dünya yaşanmaz hale geliyor” dedi.

‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN EN BÜYÜK SEBEBİ ETRAF KİRLİLİĞİ’

İnsanların tabiata ihanet ettiğini de belirten Mehmet Özhaseki, “İklim değişikliğinin en büyük sebebi de hepimiz biliyoruz ki sanayi ihtilali ile birlikte başlayan etraf kirliliği. Çok üretiyor ve kirletiyoruz. Bunun sonucunda de bir felaketler zinciri bizi bekliyor. Cenabıallah bu dünyayı dengeliyor. Biz bu dengeyi bozarsak, işte o vakit felaketler zinciri karşımıza çıkıyor. Cenabıhak’ın takdiri ve buyruğuyla tabiat velidir. Cömerttir. Size karşılıksız olarak her gün sabah güneşi doğuruyor. Bir süre sonra yağmurları veriyor. Rüzgarlar geliyor. Topraktan size besinleri alabileceğiniz nemalar çıkıyor. Sizden de hiçbir şey istemeden sonuna kadar cömert bir halla bu halini binlerce yıldır sürdürüyor. Pekala biz ne yapıyoruz? Alıyoruz. İstifade ediyoruz. Ömrümüzü sürdürüyoruz. Ama, ona ihanet ediyoruz. Toprağı, suyu ve havayı kirletiyoruz, Elbette ki bunun da bir ceremesi oluyor. Bununla ilgili tüm dünya artık büyük bir teyakkuz halinde büyük bir gayret veriliyor” tabirlerini kullandı.

‘İKLİM KANUNUN HAZIRLADIK’

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al