DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Özhaseki: Değişimi Anlamazsak Durumumuz Kötüleşir

Bakan Özhaseki: Değişimi Anlamazsak Durumumuz Kötüleşir

ABONE OL
Aralık 29, 2023 22:12
Bakan Özhaseki: Değişimi Anlamazsak Durumumuz Kötüleşir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Günümüzde değişimin çok süratli yaşandığı bir devirdeyiz. Bu türlü bir periyotta hepimize düşen herhalde vaktin ruhunu okumak, bu değişimi anlayarak, önümüze, yolumuza revan olmaktır. Şayet bu değişimi anlayamazsak, göreli olarak durumumuz gitgide kötüleşir” dedi.

Bakan Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne hayırsever bir aile tarafından bağışlanan robotik cerrahi sistemi ‘Da Vinci’ aygıtının açılış merasimine katıldı. Burada konuşan Özhaseki, Kayseri’nin hayırsever bir kent olduğunu belirterek, “Erciyes Üniversitesi, 1978 yılında Kayserili hayırseverler tarafından kuruldu. Büyüklerimiz, üniversitemizin temel atma merasimine yürüyerek, kazma küreklerle gelmişti. Bunu büyüklerimizden dinlemiş birisiyim. O gün başlayan üniversitemiz, bugün onlarca fakültesiyle, yüksekokuluyla, araştırma merkezleriyle Türkiye’de, birçok branşlarda başarılı bir vaziyette mükafatlar toplayarak devam ediyor. Kayseri’nin gelişiminde yalnızca tıp alanında değil; her bir alanda üniversitenin katkısını reddedemeyiz. Yalnızca bilim alanında demek, ne bileyim tedavi alanında demek, çok eksik olur. Kayseri’nin herhalde toplumsal ömründe da en değerli değişiklik üniversiteyle başlamıştır desek yeridir diye düşünüyorum” dedi.

‘DEĞİŞİMİ ANLAYAMAZSANIZ İŞİNİZ ZORLAŞIR’

Özhaseki, “Günümüzde değişimin çok süratli yaşandığı bir devirdeyiz. Bu türlü bir periyotta hepimize düşen herhalde vaktin ruhunu okumak, bu değişimi anlayarak, önümüze, yolumuza revan olmaktır. Şayet bu değişimi anlayamazsak, izafî olarak durumumuz gitgide kötüleşir. Mesleğini icra eden bir esnaf bile dışarıda rastgele bir formda hayatını devam ettiren bir vatandaş bile değişimi anlayamazsa gitgide durumu geriler ve zorlaşır. Bu, siyaset adamı için de ilim adamı için de herkes için geçerli olan bir şey. Tıp, bugün de bu türlü bir yere gelmiş. Tahminen yarın, bir gün daha diğer gelişmeler olacak. Onların her birisini yakından takip edip, bu işin katarı değil de lokomotifi olmak için çaba etmek de herhalde buradaki bilim adamı insanlarının işi olsa gerek. İftihar ediyoruz. Erciyes Üniversitesi’nin ismi geçtiği her yerde de aslında bunu söz ediyoruz. Ellerine sıhhat, emeklerine sıhhat. Hem kentimizi hem ülkemizi en hoş formda temsil ediyorlar. Bunlardan da elbette ki iftihar ederek, hayatımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Özhaseki, buradaki programının akabinde tekrar öbür bir hayırsever tarafından ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne bağışlanacak birtakım tıbbi aygıtların protokolünün imzalanması merasimine katıldı. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al