DOLAR 32,2029 0%
EURO 35,0232 0.02%
ALTIN 2.502,910,10
BITCOIN 2154279-0,49%
Kayseri
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özhaseki: ‘Kayseri’de zorluklar yaşandı fakat hoş yerler çıktı’

Özhaseki: ‘Kayseri’de zorluklar yaşandı fakat hoş yerler çıktı’

ABONE OL
Aralık 29, 2023 17:24
Özhaseki: ‘Kayseri’de zorluklar yaşandı fakat hoş yerler çıktı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri‘deki programları kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içinde yer alan ‘ Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Ömür Merkezi, Olimpik Kaykay Pisti ve Bisiklet Parkuru Açılış Programı’na katıldı. Millet bahçesinin üretim sürecinde yaşanan zorluklardan bahseden Bakan Özhaseki, “28 Şubat sürecinde kendi ordumuz, sivil iradeye, insanların seçmiş olduğu insanlara adeta düşman kesildi. ‘Siz partilisiniz, siz karşı cenahlarsınız’ diyerek, neredeyse selamı kestiler. Hatırlamak istemediğimiz, bir daha yaşanmasını bu ülkede asla dilek etmediğimiz problemli ortamlar oldu. Allah nitekim bir daha göstermesin. 2012 yılında o devirdeki garnizon komutanımızla tekrar çeşitli mesaiye geçip, 20 sene evvel verdiğim dilekçeyi bulduk. İşe tekrar başladık. O günden bugüne kadar da yapılan mukaveleler ile bir taraftan askeriye için hoş tesisler yapıldı. Bir taraftan da Kayseri halkının kullanacağı çok hoş yerler çıktı” dedi.

‘ACI ANILAR YAŞANMIŞTIR’

Türk siyasi tarihi için çok partili periyodun kıymetine değinen Özhaseki, “1946 yılı neden unutulmaz? Türkiye’nin demokratik hayatında bir diğer açıdan adeta uçuşa geçtiği devirdir. Çok partili sisteme geçiştir. Evvelden her bir taraftan tek parti ve onun getirmiş olduğu o günkü insanlara eziyet. Sonraki yapılan seçimde açıktan oy kullanıp, kapalı tasnif üzere saçmalıkların olduğu bir süreci bu memleket yaşadı. Herkesin gözünün önünde oy atıyorsunuz, sonra da içeriye çekiliyor beyefendiler, sayıyorlar. ‘Sonuç bu’ diyorlar, işine geliyorsa ancak 1946 yılı çok partili sisteme geçiştir. Orada birçok badireler atlatılmıştır. Acı anılar yaşanmıştır. Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkan, insanların istediği şahsı askerler çağırıp, ‘Bak seçilsen bile cumhurbaşkanlığı makamına, bu cumhurbaşkanlığı aracıyla gelemezsin, Etlik Mezarlığı’na gidersin’ diye tehditler vardı. Bunların hepsi geride kalmıştır” diye konuştu.

‘AĞLAMADAN YOLUMUZA DEVAM ETTİK’

Yerel idareler için de 1990 yılının dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Özhaseki, “Daha öncesinde belediyecilik anlayışında tüm Türkiye’de neredeyse ideolojik bir takıntılı belediyecilik anlayışı vardı. Başındaki saplı ideolojiye, bu memleketi götürebilmek için çırpınan beşerler vardı. ya Rusya sevdalısı ya Çin meraklısı yahut da Küba’daki rejime özenti duyanlar, Arnavutluk’ta bir Enver Hoca vardı. Enver Hoca’ya hayranlık duyanlar. Envaiçeşit sol kümeler bir ortaya gelir, hareket birliği yaparlar. Belediyeleri de üst üzere kullanırlardı. Bunlara daima şahitlik ettik. Fakat çok şükür geride kaldı. O periyotta naçizane ben de Kayseri’de adaydım. İstanbul’da da Sayın Cumhurbaşkanımız adaydı. Çıktığımızda daima şunu söyledik, ‘Hizmet edeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız. Dinine, imanına, mezhebine, meşrebine asla bakmayacağız. Evvelce olduğu üzere kimi mahalleleri cezalandırma cihetine bize oy verdi, vermedi diye gitmeyeceğiz. Bu memlekette kim yaşıyorsa başımızın üstünde yeri var birebir gemideyiz. Hizmet edeceğiz’ dedik. Bu türlü başladık. ‘Mazeret üretmeyeceğiz’ diye de kelam verdim. Hiç ağlamadık. Ne mahzurlar yapmadılar ki hiçbirisinde ağlamadan yolumuza devam ettik. Neredeyse kesintisiz 30 yıldır bu kentin nereden nereye geldiğini az çok yaşı yetenler bilirler” dedi.

‘HİÇBİR ŞEY YAPMAYIP, KOCA KOCA BÜTÇELERİ YÖNETEN BELEDİYELER VAR’

Muhalefet belediyelerine tenkitlerde de bulunan Özhaseki, “Bizim partili arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar lisanlara destan. Söyleyecek o kadar çok şeyimiz var ki lakin hiçbir şey yapmayıp, koca koca bütçeleri, algı operasyonları için harcayanlar ne diyecekler bilemiyorum. Onların da ömürleri herhalde bu dedikodular ve bilhassa toplumsal medyada kullandıkları birtakım sloganlarla geçecek. Tahminen milletin gözünü boyayabilirler mi bilmiyorum. Lakin yarın bir gün Cenabıhakk’ın huzuruna varacağız. Orada nasıl hesap verecekler? Onu çok merak ediyorum. Hakkıyla çalışan, uğraş eden, iş yapan, millete hizmet eden tüm belediye liderlerimizi alnından öpüyorum, tebrik ediyorum. Kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Emeklerine sıhhat, yüreklerine sıhhat diye de dua ve temennide bulunuyorum” diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al