DOLAR 34,1859 0.14%
EURO 37,0672 -0.02%
ALTIN 2.976,550,77
BITCOIN 23268120,77%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zelzelede yıkılan konutun enkazından kurtarılan Aysima’nın öğretmen talebi yerine getirildi
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Zelzelede yıkılan konutun enkazından kurtarılan Aysima’nın öğretmen talebi yerine getirildi

Zelzelede yıkılan konutun enkazından kurtarılan Aysima’nın öğretmen talebi yerine getirildi

ABONE OL
Şubat 7, 2024 14:12
Zelzelede yıkılan konutun enkazından kurtarılan Aysima’nın öğretmen talebi yerine getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş‘ta 6 Şubat sarsıntısında yıkılan konutlarının enkazından 3 gün sonra kurtarılan ve tedavisine Kayseri‘de devam edilen 13 yaşındaki Aysima Deveci’nin öğretmen talebi yerine getirildi.

Depreme ailesiyle Kahramanmaraş’taki konutlarında yakalanan ve 3 gün sonra kurtarılan Aysima’nın Kayseri Kent Hastanesindeki tedavisi devam ediyor.

İl Ulusal Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, 5 Şubat’ta hastanede ziyaret ettiği Aysima’nın, okula gidemediği için çok üzüldüğünü ve okula başlamak istediğini söylemesi üzerine harekete geçti.

Depremde babasını ve kardeşini kaybeden Aysima’nın talebi yerine getirildi. Hastane odasında kendisini ziyaret eden Türkçe ve matematik öğretmeniyle tanışan Deveci, eğitimine başladı.

“Doktor olmak istiyorum”

Aysima Deveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenleriyle tanıştığı için keyifli ve heyecanlı olduğunu tabir ederek, “Doktor olmak istiyorum. Olmasam da babama kelam vermiştim, öğretmen olacağım.” dedi.

Anne Selver Deveci ise kızının okula gitmeden okuma yazmayı öğrendiğini, daima takdir evrakı aldığını söyledi.

İl Ulusal Eğitim Müdürü Karaköse de Aysima’nın hayat, motivasyon dolu, asla vazgeçmeyen, hayata dört elle sarılan, çok da hoş gülümseyen bir öğrenci olduğunu lisana getirdi. Ne gerekiyorsa yapılacağını kaydeden Karaköse, Aysima’ya Kent Hastanesinde çok güzel bakıldığını anlattı.

Türkçe öğretmeni Ömer Başaran ise Aysima’nın eğitimine yardımcı olacağına sevindiğini, haftanın bir günü, talep olursa birden fazla günü kendisine eğitim vereceklerini belirtti.

Kayseri Kent Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Havva Talay Çalış ise Aysima’nın sağ bacağında sarsıntıdan etkilendiği için işlev kayıpları olduğunu söyledi.

Aysima’nın Türkçe dersini çok sevdiği, bugün de öğretmeninin geleceğini öğrenince ayağının üzerine basmaya başladığını kaydeden Çalış, “Sağ bacağı için fizik tedaviye devam ediyoruz. Sol bacağına da protez takmayı planlıyoruz. Protezi gelecek, inşallah bir ay içinde de ayağa kaldırırız.” diye konuştu.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al