DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22473171,29%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Talas Belediyesi ve Hayırsever İşbirliğiyle Abdullah Bağceci Mescidi Açıldı

Talas Belediyesi ve Hayırsever İşbirliğiyle Abdullah Bağceci Mescidi Açıldı

ABONE OL
Şubat 7, 2024 12:24
Talas Belediyesi ve Hayırsever İşbirliğiyle Abdullah Bağceci Mescidi Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Talas Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle imali tamamlanan Mevlana Mahallesi’ndeki Abdullah Bağceci Mescidi, Miraç Gecesi’nde ibadete açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya nazaran, 85 bin nüfusuyla Kayseri’nin en büyük mahallesi olan Mevlana’da mülkiyeti Talas Belediyesine ilişkin arsa üzerine hayırsever Abdullah Bağceci tarafından yaptırılan mescide gelen vatandaşlara, Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin yıl dönümünde hayatını kaybedenler anısına hazırlanan lokma ikram edildi.

Akşam namazıyla camiyi dolduran vatandaşlar, ibadetlerini yerine getirdi.

Talas Belediye Lideri Mustafa Yalçın, hayırsever Bağceci’ye Allah ve Peygamber Efendimizin lafzının yer aldığı tablo ikram etti.

Kocasinan’dan Ertuğrul Gazi’ye yeni çehre

Kocasinan Belediye Lideri Ahmet Çolakbayrakdar, Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki bağ ve safiye alanında yapılan yoldaki çalışmaları denetledi.

Fen İşleri Müdürlüğü grupları tarafından devam eden yol imal çalışmalarını takip eden Çolakbayrakdar, bölgeyi Kocasinan’a ve Kayseri’ye yakışır hale getireceklerini ve yeni bir çehre kazandıracaklarını belirtti.

Yatay mimariye uygun yapılaşmaya imkan verecek bölgelerin imarlaşma çalışmalarının hazırlığı içerisinde olduklarını aktaran Çolakbayrakdar, “Baharla birlikte başka altyapı kurumların bu bölgedeki çalışmalarını öngörüyoruz. İnşallah programımız içerisinde yer alan asfalt çalışmalarını da yazın yapacağız. Merkez, kırsal, dağ, bayır fark etmeksizin her alanda hizmet üretiyor, hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştıracak yeni bir Kocasinan’ı inşa ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Büyükşehirden kanalizasyon sınırına 200 milyonluk yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon Yönetimi (KASKİ) Genel Müdürlüğünce 2023 yılında kanalizasyon çizgisi için 200 milyon 322 bin lira pahasında yatırım gerçekleştirildiğini bildirdi.

Büyükkılıç, altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla vatandaşların hayatlarına dokunabiliyor olmanın memnunluğunu ve gururunu yaşadıklarını tabir etti.

Kentin içme suyu kalitesinin KASKİ’nin kaynakları gerçek kullanması ve sağlıklı su sevkiyatında izlediği siyasetler sayesinde garanti altında olduğunu aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda daha kaliteli altyapı amacı ile geçtiğimiz yıl 200 milyon 322 bin lira yatırım bedeli ile 184 bin 632 metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke çizgisi imalatı gerçekleştirildi. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz değerli projeler, tahlil odaklı çalışma anlayışımızın bir yansımasıdır. Sürdürülebilir bir altyapı oluştururken, teknolojiyi aktif bir biçimde kullanarak etraf dostu belediyecilik anlayışımızla hizmetlerimizi her noktaya ulaştırmaya uğraş ediyoruz.”

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al