DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22385090,88%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zelzelede enkaz altından kurtarılan Aysima’nın eğitimine dayanak

Zelzelede enkaz altından kurtarılan Aysima’nın eğitimine dayanak

ABONE OL
Şubat 7, 2024 17:12
Zelzelede enkaz altından kurtarılan Aysima’nın eğitimine dayanak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAHRAMANMARAŞ’ta, sarsıntıda enkaz altından 3 gün sonra çıkarılan ve sol bacağı ampute edilen Aysima Deveci’nin (13) tedavi gördüğü hastanede eğitimine devam edebilmesi için Kayseri Valiliği’nin teşebbüsleriyle 2 öğretmen görevlendirildi.

Kahramanmaraş‘ta geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki zelzelede Aysima Deveci’nin ailesi ile kaldığı konut yıkıldı. Deveci ile birlikte annesi, babası ve 3 kardeşi de enkaz altında kaldı. 3 gün sonra enkazdan Aysima, 2 kardeşi ve annesi kurtarılırken, babası ve ağabeyi hayatını kaybetti. Aysima Deveci, enkazdan çıkarıldıktan sonra birinci müdahalelerinin akabinde Kayseri Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Deveci burada yapılan müdahalede sol bacağı dizinden ampute edildi. Öteki bacağında da zedelenme bulunan Aysima Deveci, hastanenin fizik tedavi kısmında tedavisi devam ediyor. Derslerinden geri kaldığı için kendisine ortaokul seviyesinde branş eğitimi verecek öğretmen isteyen Aysima’nın talebi yerine getirildi. Kayseri Valiliği’nin talimatıyla hastanede matematik ve Türkçe öğretmenleri görevlendirildi. Deveci’nin tedavi gördüğü odada birinci ders verilmeye başlandı.

İl Ulusal Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Öğrencimiz Aysima, asrın felaketinden etkilenen öğrencilerimizden bir tanesi. Uzun vakittir da hastanede tedavisi devam ediyor. Biz Valimizin talimatıyla öğrencimizin eğitime olan gereksiniminin bilgisini aldık. Pazartesi günü gelip Aysima ile tanıştık. Pazartesi gününden itibaren de çalışmalarımızı başlattık. ‘Aysima seni çarşamba günü öğretmenlerinle buluşturacağız’ dedik. Aysima’nın kayıtları hala Kahramanmaraş’taydı. Evvel kaydını aldık. Burada bir okula kaydettirdik. Daha sonra bizim eğitim sistemimiz içerisinde hastane okullarımız vardır. Esasen şu anda hastane okullarımızda eğitim gören öbür öğrencilerimizde var. Acil bir biçimde Aysima’nın kaydını hastane okuluna geçirdik. Ders programını yaptık. Öğretmenlerimizi görevlendirdik. Bugün de Aysima, türkçe ve matematik dersiyle derslerine başlayacak dedi.

‘1 AY İÇİNDE PROTEZ İLE AYAĞA KALDIRACAĞIZ’

Kayseri Kent Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Havva Talay Çalış ise Aysima geldiğinden beri ayağının üzerine basmıyordu ve sağ bacağında da zelzelede etkilendiği için işlev kayıpları vardı. Aysima, en çok Türkçe öğretmeni görmek istiyordu. Bugün öğretmeninin geleceğini duyunca basmaya başladı. Bu sayede de motivasyonu tam oldu. Bilhassa ilgilenen herkese teşekkür ediyoruz. Sağ bacağında fizik tedavisi devam ediyor. Sol bacağına da protezini planlıyoruz. 1 ay içinde protezi ile ayağı kaldırırız. Planlamamız bu biçimde diye konuştu.

‘OKULA GİTMEDEN EVVEL OKUMAYI VE YAZMAYI ÖĞRENMİŞTİ’

Aysima’nın annesi Selver Deveci de kızının azmine dikkat çekerek, Aysima okula gitmeden evvel okuma ve yazmayı öğrenmişti. Girdiği yarışlarda da daima birinci oldu. Dersleri her vakit çok hoştu, daima takdirle gelirdi. Kızımın eğitimine devam etmesini istiyorum. Öğretmenleri geldiği için de çok memnunum sözlerini kullandı.

‘ÇOK MUTLUYUM’

İlk dersi aldığı için memnun olduğunu söyleyen Aysima Deveci ise şöyle konuştu Herkese çok teşekkür ederim. Bugün kelam verildiği üzere öğretmenler geldiği için çok memnunum. Yanıma gelen Türkçe ve matematik öğretmenlerimizle birlikte derslerimize başlayacağız. Hekim olmak istiyorum. Şayet tabip olamazsam babama ‘Öğretmen olacağım’ diye kelam vermiştim. Öğretmen olacağım.

İlk dersin akabinde Deveci’ye, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Karaköse ve beraberinde heyet tarafından kitap armağan edildi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al