DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yılbaşı sofrasında sağlıklı beslenme teklifleri

Yılbaşı sofrasında sağlıklı beslenme teklifleri

ABONE OL
Aralık 30, 2023 21:12
Yılbaşı sofrasında sağlıklı beslenme teklifleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yılbaşı sofrasında sağlıklı beslenmek için uyulması gereken altın kurallar

Uz. Dyt. Betül Merd:

“Yılbaşı sabahından başlayıp istikrarlı bir halde gidersek, akşam problem olarak dönmez”

KAYSERİ – Yeni bir yılı karşılamaya az bir müddet kala yılbaşı sofraları için yapılan hazırlıklar devam ederken Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Kısmından Uz. Dyt. Betül Merd; yılbaşı sofraları için tekliflerde bulundu.

Uz. Dyt. Betül Merd; “Yılın son gününe erken başlanmalı ve sabah kesinlikle kahvaltı yapılmalıdır” sözlerini kullanarak akşam yemeğinden evvel ise orta öğün yapılması gerektiğini aktardı. Merd; “Yılbaşı için yasaklarımız yok. O günü hür olarak geçirebiliriz. Zira senede bir sefer olduğu için kutlayarak geçirmek daha hoştur. Lakin o günün sabahından başlayıp istikrarlı bir formda gidersek akşam bize badire olarak dönmez. Kahvaltıya yumurta ve peynirle başlayıp karbonhidratı biraz daha kısıtlı tuttuğumuz vakit alacağımız karbonhidratı akşama eklemiş oluruz. Bu da bize eza olarak dönmemiş olur. Tekrar gün içerisinde orta öğünler yaparak ilerlersek akşam hindi dolması üzere bir protein kaynağı yükleyeceksek şayet öğlesi zerzevatla geçirmeniz daha sağlıklı olacaktır. Meyve tabakları ile geçireceğiniz bir akşam olacağı için gün içerisinde yiyeceğiniz meyveyi biraz daha kısıtlı tutmakta yarar var. Tekrar akşam en çok sofralarımızda olacak şeylerden bir tanesi olan kuruyemişi de kavrulmuş değil de çiğ olarak tercih edersek bu da yeniden sağlıklı bir atıştırmalık olacaktır. Yılbaşının sonraki günü de toparlamak açısından yeniden güne hafif başlayarak zerzevat yüklü eserler tüketerek ilerlerseniz bir evvelki akşamın da karşılığını denkleştirmiş olacaksınız” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sıhhat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al