DOLAR 34,2746 0.28%
EURO 37,4960 -0.12%
ALTIN 2.897,220,29
BITCOIN 2065088-0,50%
Kayseri
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:39

İMSAK'A KALAN SÜRE

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri Temsilciliği Yardımcısı: 6 Şubat Sarsıntıları Beklentileri Aştı
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri Temsilciliği Yardımcısı: 6 Şubat Sarsıntıları Beklentileri Aştı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri Temsilciliği Yardımcısı: 6 Şubat Sarsıntıları Beklentileri Aştı

ABONE OL
Şubat 5, 2024 16:24
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri Temsilciliği Yardımcısı: 6 Şubat Sarsıntıları Beklentileri Aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri Temsilciliği Yardımcısı Halil Ceylan, 6 Şubat’ta zelzelesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “6 Şubat sarsıntıları büyüklüğü, şiddeti, yıkıcılığı ve ivmeleri açısından yer bilimcilerin ve sismologların da beklentisini aşan depremlerdir” dedi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri Temsilciliği Yardımcısı Halil Ceylan, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli sarsıntılar hakkında basın açıklaması düzenledi.

6 Şubat sarsıntılarının büyüklüğü, şiddeti, yıkıcılığı ve ivmeleri açısından yer bilimcilerin ve sismologların beklentisini aşan bir sarsıntı olduğu söyleyen Halil Ceylan, “Resmi bilgilere nazaran 50 binden fazla insanımızı yitirdiğimiz, yaklaşık 40 bin binanın yıkıldığı, 200 binden fazla binanın ise ağır hasar aldığı 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat 2023 sarsıntılarının üzerinden 1 yıl geçti. Elbet 6 Şubat zelzeleleri büyüklüğü, şiddeti, yıkıcılığı ve ivmeleri açısından yer bilimcilerin ve sismologların da beklentisini aşan sarsıntılardır. Epeyce geniş bir coğrafyada tesirli olan can ve mal kaybının bu kadar büyük olduğu 6 Şubat sarsıntılarının, toplumsal bir travma olarak uzun yıllar tesirini sürdüreceği de bir gerçektir” biçiminde konuştu.

6 Şubat sarsıntısının Türkiye tarihinin en büyük sarsıntılarından biri olduğunu söz eden Ceylan, “Bu kadar büyük ve yaygın sarsıntılar karşısında kayıpları sıfıra indirmek tahminen mümkün olmayabilirdi lakin ortaya çıkan yıkımın ve kayıpların böylesi dehşet verici düzeylerde olmasının önüne geçmek pekala mümkündü. Dünyada her yıl ortalama olarak Richter ölçeğine nazaran 7,0 ve üzeri 19 sarsıntı olmaktadır. Fakat bunlardan yalnızca kimilerinin yıkıcı tesiri olmaktadır. Bu tesir sarsıntının niteliğinden çok gerçekleştiği bölgedeki hayat alanlarının maalesef kırılganlığından kaynaklanmaktadır” tabirlerini kullandı. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al