DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarsıntıda ayaklarını kaybeden Aysima’nın tek isteği hastanede bir öğretmen

Sarsıntıda ayaklarını kaybeden Aysima’nın tek isteği hastanede bir öğretmen

ABONE OL
Şubat 5, 2024 18:24
Sarsıntıda ayaklarını kaybeden Aysima’nın tek isteği hastanede bir öğretmen
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremde ayaklarını kaybeden Aysima’nın tek isteği hastanede bir öğretmen

-Depremde babasını ve kardeşini kaybeden, sol bacağı kesilen, sağ ayağı çürüyen Aysima’nın tedavisi sürüyor.

KAYSERİ – 6 Şubat 2023’de Kahramanmaraş merkezli sarsıntıda Kahramanmaraş’taki meskenlerinin yıkılması sonucu enkaz altında kalan ve 3 gün sonra kurtarılan 13 yaşındaki Aysima’nın tedavisi Kayseri Kent Hastanesi’nde sürüyor. Zelzelede babasını ve kardeşini kaybeden Aysima, okula gidemediği için çok üzüldüğünü söyleyerek, “Okula başlamak istiyorum ancak hastanede öğretmen yok” dedi.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 7.6 şiddetindeki sarsıntıda Kahramanmaraş’taki meskenleri yıkılan ve enkaz altından 3 gün sonra çıkarılan Aysima Deveci, bacağını ve ayağını kaybetti. 2 kardeşi ve annesiyle birlikte enkaz altından çıkarılan, babasını ve bir kardeşini de kaybeden Aysima’nın tedavisi Kayseri Kent Hastanesi’nde sürüyor. Sarsıntıda yaşadıklarını anlatan Aysima, zelzele anında en son bağırdıklarını hatırladığını kaydederek, “Deprem anında en son bağırdığımızı hatırlıyorum. Diğer bir şey hatırlamıyorum. Galiba şok geçirdim. Ablama bir şeyler demişim. Enkaz altında “annemgilin odası” sağlam” demişim. Hiçbir şeyi hatırlamıyorum. 3’üncü günün sabahında enkazdan çıkarılmışım. Orayı da hatırlamıyorum. Ablam, kardeşim ve ben birebir yerdeydik. Ablam beni kardeşimin yanına çekti. Öbür bir şey hatırlamıyorum. Ağır bakımda uyandığımda hatırlıyorum. Uyandığımda dışarıda kar vardı. Ben bu türlü olacağını bilmiyordum. Direk pansuman alıp çıkacağımı düşünüyordum lakin olay nerelere geldi. Ayağımın ikisi de sarılıydı. Ayağım daha kesilmemişti. Hastanede yapacak bir şeyim yok. Telefona bakıyorum lakin ondan da sıkıldım. Bir şeyler istiyorum. Gezmek istiyorum lakin her yer tıpkı. Gezmekten de sıkıldım. 1 yıl boyunca oyun oynadım, yapboz yaptım lakin artık yapacak bir şey kalmadı. Arkadaşlarımla bazen konuşuyorum. Maraş’a gittiğimde de görüşmüştüm” sözlerini kullandı.

“Öğretmen istiyorum”

Okula gidemediği için üzüldüğünü kaydeden Aysima, okula öğretmen istediğini söyleyerek, “Bugün okulların ikinci yarısı açıldı. Bende 1 yıldan beri okula gidemiyorum. Olağanda 8’inci sınıfa geçecektim lakin 7’yi tam okuyamadığım için tekrardan 7’den başlamak istiyorum. Burada ilkokullar için öğretmen var. Bu yüzden okula gidemiyorum. Okula başlamak istiyorum” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al