DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22473171,29%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sarıyer’de kiliseye silahlı atak olayına ait 34 şüpheliye tutuklama talebi

Sarıyer’de kiliseye silahlı atak olayına ait 34 şüpheliye tutuklama talebi

ABONE OL
Şubat 1, 2024 21:00
Sarıyer’de kiliseye silahlı atak olayına ait 34 şüpheliye tutuklama talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarıyer‘de Santa Maria Kilisesi’nde 1 kişinin vefatıyla sonuçlanan silahlı taarruz olayına ait ayrıntılar Savcılığın sevk yazısında ortaya çıktı. Yazıda, şüphelilerin kilisede bulunanlara yönelik ateş etmeye devam etmek istediği lakin tabancının orta ara tutukluluk yaptığı, kimi şüphelilerin Kayseri’de örgütsel toplantı yapmış olabilecekleri ve 1 şüphelinin kilisede yüksek sesle bir şeyler söylediği fakat ne söylediğinin belirlenemediği kaydedildi.

Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde 28 Ocak’ta ‘Pazar Ayini’ sırasında kar maskeli 2 kuşkulu, dua edenlerin üzerine silahla ateş açmış, kurşunların gayesi olan 52 yaşındaki Tuncer Cihan ömrünü yitirmişti. Olaya ait yapılan operasyonlarda saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan asıllı Amirjon K. ve Rusya asıllı David T.’nin de ortalarında bulunduğu 60 kuşkulu gözaltına alınmıştı. 26 kuşkulu hudut dışı edilmek üzere Vilayet Göç Yönetimi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, Emniyetteki süreçleri tamamlanan 34 kuşkulu ise Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. Burada 18 Cumhuriyet Savcısı’nın görevlendirmesiyle yaklaşık 7 buçuk saat söz veren şüphelilerden 13’ü ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ hatasından, 21’i ise ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘tasarlayarak taammüden öldürme’ cürümlerinden tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Detaylar sevk yazısında ortaya çıktı

Kilisede bulunanlara ateş etmeye devam etmek istediği lakin tabancanın orta ara tutukluluk yaptığı aktarıldı

Şüphelilerin arabası yakın bir bölgeye bıraktıktan sonra tanınmamak için yüzleri maskeli formda ve tabancalarla kilise kapısına geldiklerinin belirtildiği sevk yazısında, bu sırada Tuncer Cihan’ın kiliseden içeriye girdiği, kiliseye önden giren kuşkulu David T.’nin tabancasının kabzası ile Cihan’ın başına vurduğu sonra kilisede bulunanlara maksat gözetmeksizin ateş etmeye başladığı aktarıldı. Daha sonra kuşkulu David T.’nin Cihan’ın başına ateş ederek olay yerinde öldürdüğü, kilisede bulunanlara yönelik ateş etmeye devam etmek istediği lakin tabancanın orta ara tutukluluk yaptığı kaydedildi.

Kilisede yüksek sesle bir şeyler söylediği fakat ne söylediğinin belirlenemediği kaydedildi

Şüphelilere araç temin eden; saklanma ve barınma üzere gereksinimlerini karşılayan ve olay öncesinde 2 kuşkulu ile temaslı oldukları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon yapıldığının aktarıldığı sevk yazısında, olay sonrası ormanlık alanda tabancaya ilişkin kabza, sürgü, şarjör, şarjör kabağı ile kamufle hedefli giydikleri maske, mont üzere kıyafetlerin ele geçirildiği kaydedildi.

Kayseri’de örgütsel toplantı yapmış olabilecekleri kaydedildi

5 şüphelinin, şüpheliler David T. ve Amirjon K. ile birlikte hareket ettiklerinin değerlendirildiğinin aktarıldığı sevk yazısında, olaydan evvel bu 5 şüphelinin Kayseri’ye gittikleri, birkaç şüpheliyle daha buluştuktan sonra orada Amenullah Hacı isimli bireye ilişkin yerde konakladıkları belirtildi. Tüm şüphelilerin Kayseri’de içeriği tespit edilemeyen ve örgütsel olduğu bedellendirilen toplantı yahut aktiflik yapmış olabileceklerinin değerlendirildiği kaydedildi.

2 şüphelinin ilişkili oldukları bedellendirilen şahısların yakalandığının aktarıldığı sevk yazısında, Andrei Guzun isimli şüphelinin, hakkında “Türkiye’de bulunan DEAŞ’ın kelamda sorumlularından olan ve Türkiye’de hareket yapmak için kendisine bağlı ögelere müsaade veren” halinde bilgiler bulunan Adam Abu-Darrar Al-Shishani kod isimli kişi olabileceğinin değerlendirildiği de belirtildi.

Eylemden sonra sakallarını kestiği belirtildi

2 şüphelinin kullandıkları aracı belirlenemeyen bir noktada olay sonrası terk ettiklerinin aktarıldığı yazıda, ayrıyeten şüphelilerden ele geçirilenler ortasında tıraş makinesi ile yeni kesilmiş uzun sakalların bulunduğu, kuşkulu David T.’nin ise hareketten sonra uzun sakallı olduğu lakin yakalandığı sırada sakalları kesilmiş halde olduğu kaydedildi. Kuşkulu David T.’nin, sakalını yakalanmamak için kestiği de kaydedildi.

Kuran-ı Kerim içerisinde ikamet dokümanı bulunduğu kaydedildi

Sevk yazısında 2 şüphelinin ikamet adreslerinden birinde yapılan aramalarda Kuran-ı Kerim içerisine gizlenmiş kuşkulu Amirjon K.’ye ilişkin ikamet müsaade dokümanının elde edildiği, ayrıyeten akına ait DEAŞ terör örgütüne art çıkan yayınlar yapan bir sitede bahse ait paylaşım yapıldığı ve hareketin DEAŞ terör örgütü tarafından üstlendiği belirtildi. Öte yandan 2 şüphelinin, örgütün hareketi üstlendiği paylaşımda resmi bulunan şahıslar oldukları da belirtildi. – İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al