DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22382040,90%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet Partisi Genel Lider Yardımcısı Mahmut Arıkan: Seçimleri kazanamamanın psikolojisini yürütemedik
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Saadet Partisi Genel Lider Yardımcısı Mahmut Arıkan: Seçimleri kazanamamanın psikolojisini yürütemedik

Saadet Partisi Genel Lider Yardımcısı Mahmut Arıkan: Seçimleri kazanamamanın psikolojisini yürütemedik

ABONE OL
Ocak 9, 2024 13:24
Saadet Partisi Genel Lider Yardımcısı Mahmut Arıkan: Seçimleri kazanamamanın psikolojisini yürütemedik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Genel Lider Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Seçimleri kazanamamanın psikolojisini yürütemedik” dedi.

Saadet Partisi Genel Lider Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, gündeme ait değerlendirmelerde bulundu. Genel seçimler öncesinde 6 partinin bir ortaya gelmesinin Cumhuriyet tarihinde bir viraj olduğunu kaydeden Arıkan, 6’lı masanın başarısız olduğunu söyleyerek, “Dün ne konuştuysam bugünde birebir şeyi söyleme konusunda prensibim var. O gün 6 siyasi partinin bir ortaya gelmedi Cumhuriyet tarihinde bir virajdı. Cumhur İttifakının bir ortada durmasının sebebi gücün ellerinde olması. 6’lı masa başarısız oldu. Onlarca münasebet var. Bugün Kayseri’de Hulusi Akar bir tarafta duruyor. Devletin gücü yanında. Mahmut Arıkan bir tarafta duruyor. Eşit sıklette bir maç değil bu. Mahmut Arıkan’ın adamları boyacı merdivenini alıyorlar bayrak asıyorlar. Bir tarafta itfaiyenin elektrik şirketinin araçları ile bayrak asıyor. Birçok sebep var. Masaya oturup kalmaktan ötürü Millet İttifakının ziyan görmesinin tesiri oldu. 2 milyonun oyu hepsi bundan ötürü gitti dersek olmaz. Sabah akşam bizlere terörist dediler. Bir arada namaz kıldığım hacı baba bana terörist diyor. Sorunca da televizyondan duydum diyor. Biz ne olduğumuzu anlatmaktan çok, insanlara ne olmadığımızı anlatmakla geçirdik. Bu türlü bir süreci yaşadık” tabirlerini kullandı.

“Seçimleri kazanamamanın psikolojisini yürütemedik”

Muhalefetin seçimden sonraki süreci âlâ yönetim edemediğini kaydeden Arıkan, “Biz muhalefet olarak seçimden sonraki süreci güzel yönetim edemedik. Seçimi güya Kılıçdaroğlu kaybetmiş üzere bir ortam oluşturduk. Seçimi Kılıçdaroğlu kaybetmedi. 6 parti kaybetti. Kazansaydı 6 parti kazanacaktı, kaybedince bunu Kılıçdaroğlu’na fatura etme üzere muhalefet bir kusur yaptı. Sonrasındaki bu süreç gerçek yürütülemedi. Partiler ortasında bir kopukluk oldu. 6 önder seçimlerden sonra bir ortaya gelmediler. Bu büyük bir eksiklik. Zoraki bir birliktelik kelam konusu değildi. Seçimleri kazanamamanın psikolojisini yürütemedik. CHP’deki kurultayla alakalı iç çekişmeler, Meral hanımın masaya yönelik sert tenkitleri bu önderlerin bir ortaya gelmesinin önüne pürüz olarak ortaya çıktı. Biz muhalefet olarak bir ortada olmayı beceremedik. Başka partilerle görüşmelerimiz devam ediyor. İttifak olur mu olmaz mı bunu vakit gösterecek. Olursa ortak adayın gerisinden olmazsa Saadet Partisi olarak 95 seçimle ilgili hazırlıklarımızın hepsi tamam” diye konuştu.

“En konforlu belediye başkanlığı yapacakları yer Saadet Partisi”

Yerel seçimlerde belediye liderlerine seslenen Mahmut Arıkan, partisinin belediye liderlerinden hiçbir talebi olmadığını kaydederek, “Bizim partiden seçilip de AK Parti’ye giden liderlerimizden bize tekrardan dönmek isteyenler oluyor. Liderlerimiz bizi arayarak “4.5 yıldır liderim benden hiçbir şey istemediniz” diyerek bize teşekkür ediyorlar. En konforlu belediye başkanlığı yapacakları yer Saadet Partisi. Hiçbir biçimde haksız bir talep, şahsi medeniyetleri önceleyen talepler belediye liderlerine gitmez. Büsbütün memleketin yararına olacak işleri belediye liderlerimizden talep ederiz” dedi.

“Mustafa Çelik Lidere teşekkür ederim”

Önceki periyot Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Çelik’e teşekkür eden SP Milletvekili Arıkan, “Mustafa Çelik lidere teşekkür ederim. Hoş bir intiba bırakmış. AK Parti haricinde gitmeyen parti kalmadı. Kentte hoş iz bırakmış ki her parti gitti. Bu bir hoşluk. Seçimlere nasıl gireceğimizle ilgili yol haritasını belirledikten sonra isimler kısmına 10 gün içerisinde geçip en son neticeyi alacağımızı düşünüyorum” formunda konuştu. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al