DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367861,24%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Orman Bölge Müdürlüğü’nden arıcılık ve GES takviyesi

Orman Bölge Müdürlüğü’nden arıcılık ve GES takviyesi

ABONE OL
Ocak 8, 2024 09:00
Orman Bölge Müdürlüğü’nden arıcılık ve GES takviyesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orman Bölge Müdürlüğü’nden arıcılık ve GES desteği

Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın:

Erciyes‘in eteklerindeki balın kalitesi, kekikten ötürü daha da artıyor”

KAYSERİ – Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın; ORKÖY çerçevesinde vatandaşlara takviyelerin devam ettiğini söz ederek, 2023 yılında 5 milyon TL kredi ve hibe dayanağında bulunduklarını söyledi. Çapkın ayrıyeten; Erciyes’in eteklerine dikilen kekik nedeniyle bal kalitesinin arttığını söyledi.

Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın; 2023 yılında 27 aileye süt sığırcılığı, 24 aileye de Çatı Tipi GES olmak üzere kredi ve hibe dayanağı sağladıklarını söyledi. Toplamda 5 milyon TL takviye sağlandığını kaydeden Çapkın; “ORKÖY çerçevesinde orman köylümüze süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, seracılık, arıcılık üzere sağladığımız dayanaklar ile birlikte çatılarda kurduğumuz ‘Çatı Tipi GES’ dediğimiz güneş gücünden elektrik üreten sistemler de var. Bunların dışında traktör, tambur, motorlu testere, motorlu testeredeki esirgeyici giysiler halinde kredi takviyeleri de veriyoruz. Bu yıl Kayseri vilayetimizde de ORKÖY kredileri çerçevesinde 27 aileye süt sığırcılığı, 24 aileye de meskenlerinin çatılarına kurmaları için Çatı Tipi GES dayanağı verdik. Bu halde toplamda 5 milyon TL kredi ve hibe takviyesi sağladık” tabirlerini kullandı.

“Erciyes’in eteğindeki bal daha kaliteli”

Arıcılık yapan vatandaşlara da dayanakların sürdüğünü tabir eden İsa Çapkın, ayrıyeten Develi ilçesine bu yıl 100 bin adet kekik diktiklerini kaydetti. Kekik sayesinde bal kalitesinde artış olduğunu lisana getiren Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın; “Biz biliyorsunuz ORKÖY kredilerini orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımıza veriyoruz. Tekrar bu bahiste vatandaşlarımızdan talep gelmesi durumunda arıcılık dayanağı sağlıyoruz. Kayseri vilayetimizde arıcılıkla alakalı bal randımanını artırmak için bal ormanları tesis ediyoruz. Evvelki yıllarda tesis ettiğimiz bal ormanlarının flora zenginliğini arttırmak için kekik, lavanta, akasya, mahlep üzere çiçek açan otsu bitkiler ve ağaç tiplerinden fidanlar dikiyoruz. Alanların bitki çeşitliliğini arttırıcı tarafta eski alanlarımızı uygunlaştırma çalışmalarımız var. Ayrıyeten Develi ilçemize bağlı Çomaklı Mahallesi’nde bu yıl ilkbaharda 100 bin adet kekik diktiğimiz bir alan var. Buraya yeni bir bal ormanı tesis ettik. Temmuz ayında kekiklerin çiçeklenmesi ile arıcılarda bölgeye gelmeye başlıyor. Bu tarih Erciyes’te rakımın yüksekliğinden ötürü arıcılar için uygun bir vakit. ve buradaki beşerler bize; balın kalitesinin kekikten ötürü daha da arttığını, balın aromasının güzelleştiğini tabir ediyorlar. Biz de bunları duyduğumuz vakit çok mutlu oluyoruz. Yaptığımız işlerin bir tesir ürettiğini, bir karşılığının olduğunu görüyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al