DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Melikgazi Belediyesi, Kayseri İHH işbirliğiyle afet dirençli Kayseri projesini sunuyor

Melikgazi Belediyesi, Kayseri İHH işbirliğiyle afet dirençli Kayseri projesini sunuyor

ABONE OL
Ocak 15, 2024 12:36
Melikgazi Belediyesi, Kayseri İHH işbirliğiyle afet dirençli Kayseri projesini sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Melikgazi Belediyesi, Kayseri İHH işbirliğinde hazırladığı “STK ve Belediye İşbirliğinde Afet Dirençli Kayseri Projesini” Sivil İştirak Hibe Programı’na sundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya nazaran, Melikgazi Belediye Lideri Mustafa Palancıoğlu, projeyle sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin bulundukları kentleri afete daha dirençli hale getirmeleri ismine çalışma kapasitelerini artıracaklarını belirtti.

Palancıoğlu, projeyle ilgili “Bu çalışma ile Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği ve Melikgazi Belediyemizin afet konusunda ortak çalışma gerçekleştirmelerini sağlayarak kurumlar ortası diyalog ve işbirliği kurulması ismine öteki belediye ve STK’lar için model yapı oluşturulacak. Projede Kayseri İHH bünyesinde Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Merkezi kurulacak.” sözlerini kullandı.

Melikgazi Belediyesinin afet gönüllülerine profesyonel kentsel arama kurtarma eğitimi verileceğini aktaran Palancıoğlu, şunlar kaydetti:

“Komşu 4 vilayet belediyesi afet gönüllülerine profesyonel kentsel arama kurtarma eğitimi verilecek. 5 STK’dan toplam 50 istekli, afet-acil durum eğitimlerinde katılarak profesyonel iştirak arama kurtarma gönüllüsü olarak eğitilecekler. Ayrıyeten bu 5 STK’nin başka üyelerine afet eğitimi seminerleri düzenlenecek. Kayseri’de bulunan 30 okulda afet öncesi ve afet sonrası bireylerin yapması gerekenler, interaktif eğitim metotları ile öğrencilere aktarılacak. Kayseri’de bulunan 3 devlet üniversitesinde 300 gence afet şuuru oluşturmak ismine eğitim ve bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilecek. 50 gence tabiatta hayatta kalma mahareti eğitimi verilecek. 12 ay sürmesi planlanan projenin kabul edilmesi durumunda çalışmalar, Mart 2024’te başlayacak.”

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al