DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22477941,46%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kilisedeki taarruzdan evvel Kayseri’de sır toplantı

Kilisedeki taarruzdan evvel Kayseri’de sır toplantı

ABONE OL
Şubat 1, 2024 21:24
Kilisedeki taarruzdan evvel Kayseri’de sır toplantı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarıyer‘de Santa Maria Kilisesi’nde gerçekleşen silahlı akına ait soruşturmada, saldırıyı gerçekleştiren şebekenin Kayseri‘de bir otelde örgütsel toplantı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

KİLİSE SALDIRISININ ARDINDAKİ ŞEBEKE KAYSERİ’DE İKİ TOPLANTI YAPMIŞ

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’nde 1 kişinin vefatıyla sonuçlanan silahlı akına ait soruşturmada, hücrenin bir ortaya geldiği Kayseri dikkat çekti. Saldırıyı gerçekleştiren şebekenin kilit isimlerinin 5 Ocak’ta 2 araçla gittikleri Kayseri’de evvel bir meskende, daha sonra ise 7 Ocak’ta bir otelde örgütsel toplantı gerçekleştirdikleri belirlendi.

Güvenlik ve istihbarat üniteleri, hücrenin Kayseri vilayetinde 5 Ocak’ta içeriği tam olarak tespit edilemeyen, lakin örgütsel olduğu bedellendirilen kelam konusu yasa dışı faaliyetin ardını araştırırken, zanlıların izine 7 Ocak’ta tıpkı kentte bir defa daha rastlandı. Buna nazaran saldırıyı gerçekleştiren şebekenin kilit isimlerinden David T., Amırjon K. ve birlikte hareket ettikleri bedellendirilen Abdulaziz A., Rasul A., İslam M., Omadbek K.D. ile Temurbek M.U.E., hareketten günler evvel 5 Ocak tarihinde buluşarak 34 LP ve 34 FOU plakalı 2 araçla İstanbul’dan yola çıktı.

ÖNCE KONUTTA SONRA OTELDE BULUŞMUŞLAR

Şifreleri yavaş yavaş tahlile kavuşan hücrenin, Kayseri’ye geçtikleri anlaşılan hücre üyelerini, orada karşılayan “Abdullah” kod isimli Amenullah H., Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Yenidoğan Mahallesi’ndeki bir adreste götürdü. Kelam konusu adreste örgütsel toplantı gerçekleştirdikleri saptanan şüpheliler, bu kere 7 Ocak tarihinde 05.36 ve 17.18 saatleri ortasında Kayseri Melikgazi’de güvenlik güçleri tarafından bilinen bir otelde buluştukları kaydedildi. Otelde Amırjon K. ile beraberindeki Rasul A., Davıd T., Omadbek D. ve Temurbek E. isimli hücre üyeleri 205 numaralı odada, Omadbek D. ve Temurbek E.’nin ise otelin 305 numaralı odasını bir ortaya geldikleri tespit edildi.

POLONYA PLAKALI ARAÇ MOSKOVA’YA GİTMİŞ

Olay günü ve öncesinde kullanılan EL738FX sayılı Polonya plakalı Hyundai aracın, hücrenin ‘kayıp’ üyesi sayılan Abdullo B. isimli bir Tacikistanlı tarafından 27 Kasım 2022 tarihinde Edirne Hamzabeyli Kara Hudut Kapısı’ndan ülkeye giriş yaptığı saptandı. Aracı Türkiye’ye sokan kişinin, aracın giriş yaptığı tarihten iki gün sonra, 29 Kasım 2022 tarihinde İstanbul’dan Rusya’nın başşehri Moskova’ya çıkış yaptığı aktarıldı.

Elde edilen bilgi ve evraklara nazaran kelam konusu Polonya plakalı arabanın yapılan PTS sorgulamasında 23 Ocak tarihinde havalimanı civarında ve 24 Ocak günü Fatih ilçesi civarında kuşkulu Shamsullo R.’nin yönetiminde kullanıldığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al