DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’ye Ocak ayında da ‘lapa lapa’ kar yok

Kayseri’ye Ocak ayında da ‘lapa lapa’ kar yok

ABONE OL
Ocak 24, 2024 22:12
Kayseri’ye Ocak ayında da ‘lapa lapa’ kar yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘ye Ocak ayında da ‘lapa lapa’ kar yok

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Hava İddia Uzmanı Mehmet Bütüner:

“Tahminlerimize nazaran Kayseri’de Ocak ayında da lapa lapa kar yağışı olmayacak”

KAYSERİ – Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Hava Varsayım Uzmanı Mehmet Bütüner, Kayseri’de hafta sonu hafif kar yağışı görme ihtimalinin olduğunu söyleyerek, “Tahminlerimize nazaran Kayseri’de Ocak ayında da lapa lapa kar yağışı olmayacak” dedi.

Hafta boyunca beklenen yağışın iddialarda olmadığını söyleyen Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Hava Kestirim Uzmanı Mehmet Bütüner, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü olarak yaptığımız iddialara nazaran önümüzdeki 3 gün kar yağışı beklemiyoruz. Bugün, yarın ve Cuma günü ekseriyetle az bulutlu, vakit zaman modüllü ve çok bulutlu bir hava bekliyoruz. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekliyoruz. Cuma gününden sonra Cumartesi günü de hafif kar yağışı görme ihtimalimiz çok yüksek vilayet genelinde. Pazar günü ise Cuma ve Cumartesi gününe nazaran oranla biraz daha fazla bir kar yağışı olabilir ancak tekrar beklediğimiz o kuvvetli kar yağışını Pazar ve Pazartesi günü de beklemiyoruz” dedi.

Bütüner, Ocak ayında Kayseri’de lapa lapa kar yağmayacağını söyleyerek, “Hava sıcaklıkları şu anda mevsim normalleri civarında devam ediyor. 2 ile 5 derece ortasında azami sıcaklıklar göreceğiz. Minimum sıcaklıklarımız ise -2 ile -5 derece ortasında seyredecek. Rüzgarlarımız da hafif ve vakit zaman orta kuvvette olacağını varsayım ediyoruz. Vatandaşlarımız da az evvel belirttiğim bilhassa sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadiselerine karşı dikkatli olsunlar. Yeniden sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayları yüksek bölümlerde bekliyoruz. Gerekli önlemleri alırlarsa düzgün olur. Bugün de yaptığımız iddialara nazaran beklediğimiz o lapa lapa kar yağışını büyük ihtimalle göremeyeceğiz” tabirlerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al