DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22454431,42%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kayseri’nin kasım ayı ihracatı arttı

Kayseri’nin kasım ayı ihracatı arttı

ABONE OL
Aralık 29, 2023 10:48
Kayseri’nin kasım ayı ihracatı arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) İdare Konseyi Lideri Mehmet Büyüksimitci, Kayseri‘nin kasım ayı ihracatının bir evvelki aya nazaran yüzde 7,74 artarak, 332 milyon 834 bin dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Büyüksimitci, yaptığı yazılı açıklamada, ihracatta geçen yılın kasım ayına nazaran de artış yaşandığını, kentin 2023 yılı 11 aylık toplam ihracatının 3 milyar 316 milyon 852 bin dolar olarak gerçekleştiğini aktardı.

Kasım ayında Kayseri‘den 154 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini anlatan Büyüksimitci, ihracata en yüksek katkı yapan bölümlerin başında her vakit olduğu üzere mobilyanın geldiğini kaydetti.

OSB Lideri Yalçın

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İdare Konseyi Lideri Mehmet Yalçın da ihracat sayılarının tüm zorluklara rağmen artmaya devam ettiğini belirtti.

Kayseri‘nin kasım ayı dış ticaret sayılarına ait de değerlendirmede bulunan Yalçın, “Kayseri olarak, 332 milyon 834 bin dolar ihracat gerçekleştirilmiş ve geçen yılın tıpkı ayına nazaran yaklaşık yüzde 3,5 oranında artış sağlanmıştır. 2023 ekim ayına nazaran ise yaklaşık yüzde 7,7 artış görülmüştür. İhracat yaptığımız en önemli ülkeler, Irak, Almanya, Belçika, Avusturya, ABD, Rusya Federasyonu, İtalya, Birleşik Krallık’tır.” sözlerini kullandı.

Türkiye’nin ihracatının yarıdan fazlasının Avrupa Birliği, ABD ve Çin üzere büyük ekonomilere yapıldığını belirten Yalçın, bu pazarlarda yaşanan daralma ve bununla birlikte artan maliyetler göz önüne alındığında bu 3 değerli pazardaki hissenin azalmasının göz önüne alınması gerektiğine dikkati çekti.

KTO Lideri Gülsoy

Kayseri Ticaret Odası (KTO) İdare Şurası Lideri Ömer Gülsoy da personellik maliyetlerinin yükseldiğini, girdi maliyetlerinin arttığını ve bu ortamda finansman maliyetinin de arttığını aktardı.

Navlun avantajının da kaybedildiğine değinen Gülsoy, şunları kaydetti:

“Çünkü Çin’den Avrupa’ya konteyner fiyatları düşüyor. Bu da ihracatımız üzerinde risk oluşturuyor. Güçlü şartlara karşın iş insanlarımız üretmeye devam ediyorlar. Kayseri olarak yılın 11 ayında toplam ihracat sayımız 3 milyar 316 milyon dolara çıkmıştır. İhracatçı üyelerimiz ve iş insanlarımız her ne olursa olsun toparlanmak, üretim ve istihdam için canla başla çalışıyor. İhracatçı firmalarımızın idare kademesinden tüm işçisine kadar herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Kayseri Ticaret Odası olarak bizler de her vakit olduğu üzere üyelerimizin yanında olacak ürettiğimiz projelerle dış ticaretlerine katkı sağlayacak, lobi faaliyetlerimizle de önlerindeki mahzurları aşmalarına yardımcı olacağız.”

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al