DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22477941,46%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’deki taarruz şebekesinin örgütsel toplantı gerçekleştirdiği konut görüntülendi

Kayseri’deki taarruz şebekesinin örgütsel toplantı gerçekleştirdiği konut görüntülendi

ABONE OL
Şubat 2, 2024 13:24
Kayseri’deki taarruz şebekesinin örgütsel toplantı gerçekleştirdiği konut görüntülendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’nde 1 kişinin vefatıyla sonuçlanan silahlı taarruza ait soruşturmada, saldırıyı gerçekleştiren şebekenin örgütsel toplantı gerçekleştirdikleri sav edilen Kayseri‘deki müstakil meskeni İhlas Haber Ajansı (İHA) görüntüledi. Polis gruplarının meskende kirada oturan yabancı asıllı karı kocayı gözaltına aldığı öğrenilirken, müstakil konutun görünmemesi için önüne çekilen branda dikkat çekti.

Güvenlik ve istihbarat üniteleri, hücrenin Kayseri vilayetinde 5 Ocak’ta içeriği tam olarak tespit edilemeyen, fakat örgütsel olduğu bedellendirilen kelam konusu yasa dışı faaliyetin gerisini araştırırken, zanlıların izine 7 Ocak’ta birebir kentte bir sefer daha rastlandı. Buna nazaran saldırıyı gerçekleştiren şebekenin kilit isimlerinden David T., Amırjon K. ve birlikte hareket ettikleri bedellendirilen Abdulaziz A., Rasul A., İslam M., Omadbek K.D. ile Temurbek M.U.E., aksiyondan günler evvel 5 Ocak tarihinde buluşarak 34 LP ve 34 FOU plakalı 2 araçla İstanbul’dan yola çıktı. Şifreleri yavaş yavaş tahlile kavuşan hücrenin, Kayseri’ye geçtikleri anlaşılan hücre üyelerini, orada karşılayan “Abdullah” kod isimli Amenullah H., Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Yunus Emre Mahallesi’ndeki bir adreste götürdü. Kelam konusu adreste örgütsel toplantı gerçekleştirdikleri belirlenen şüpheliler, bu defa 7 Ocak tarihinde 05.36 ve 17.18 saatleri ortasında Kayseri Melikgazi’de güvenlik güçleri tarafından bilinen bir otelde buluştukları kaydedildi. Otelde Amırjon K. ile beraberindeki Rasul A., Davıd T., Omadbek D. ve Temurbek E. isimli hücre üyeleri 205 numaralı odada, Omadbek D. ve Temurbek E.’nin ise otelin 305 numaralı odasını bir ortaya geldikleri tespit edildi.

O meskeni İHA görüntüledi

Saldırıyı gerçekleştiren şebekenin örgütsel toplantı gerçekleştirdikleri sav edilen Kayseri’deki müstakil konutu İHA görüntüledi. 5 ay evvel kiraya verildiği, yabancı asıllı karı kocanın yaşadığı öğrenilen meskenin görünmemesi için bahçesine çekilen branda da dikkat çekti. Ayrıyeten, karı kocanın gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Sokak sakinleri şaşırdı

Evin bulunduğu Yunus Emre Mahallesi Magosa Sokak’ta yaşayan vatandaşlar da, olayı duyduktan sonra şaşırdıklarını lisana getirdi. Sokak sakini M.Ç., “Bunlar buraya oturalı 5-6 ay kadar oldu. Gördükçe selam verirdik, o da selam alıyordu. Diğer türlü pek samimiyetimiz yoktu. Gelen giden de yoktu. Bazen hanımıyla bir arada gelirdi, bazen kendi 3 tekerlekli aracıyla gidiyordu. Gece gelip, gece gidiyordu. Gündüz hiç rast gelmiyordum” dedi. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al