DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22362592,33%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de Tekvando ve Kick Boks Antrenörü Esat Kaya, Yeni Şampiyonlar Yetiştirmek İçin Çalışıyor
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Kayseri’de Tekvando ve Kick Boks Antrenörü Esat Kaya, Yeni Şampiyonlar Yetiştirmek İçin Çalışıyor

Kayseri’de Tekvando ve Kick Boks Antrenörü Esat Kaya, Yeni Şampiyonlar Yetiştirmek İçin Çalışıyor

ABONE OL
Ocak 7, 2024 08:36
Kayseri’de Tekvando ve Kick Boks Antrenörü Esat Kaya, Yeni Şampiyonlar Yetiştirmek İçin Çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de babasından müsaadesiz başladığı tekvandonun akabinde yöneldiği kick boksta ulusal formayı terleten ve antrenör olan Esat Kaya, yetiştirdiği şampiyon sportmenler ortasına yeni yıldızlar eklemek için çalışıyor.

Babasının yurt dışından getirdiği sinema kasetlerindeki aksiyon sahnelerinden etkilenerek tekvando yapmak isteyen Esat Kaya, ailesinin karşı çıkmasına karşın bu hayalini gerçekleştirdi.

Henüz 7 yaşındayken gönül verdiği tekvando sporuna başlayan Kaya, “Bunun üzerine bir de Sivas Caddesi’nde asılı bir tekvando broşürü gördükten sonra spora gitmeye karar verdim. Babama tekvandoya başlamak isteğimi söyledim lakin kabul etmedi. Ben tekrar de Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğüne giderek kayıt yaptırdım.” dedi.

Kaya, spora tekvando branşında dünya şampiyonu birinci Türk sportmen unvanına sahip Yılmaz Helvacıoğlu’nun öğrencisi olarak başladığını, daha sonra Kayseri’de kimi spor kulüplerinde gayret ettiğini ve her hocadan bir şey öğrenerek hünerini geliştirdiğini söyledi.

50’nin üzerinde ulusal atlet yetiştirdi

1994 yılında kick boks branşına geçiş yaptığını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

“Kick boksa geçtiğim yıl Türkiye şampiyonu oldum. Faal sporculuk yaptığım 2007 yılına kadar bir çok sefer ulusal dereceler kazandım. Milletlerarası arenada ise 1997 yılında Avrupa şampiyonası ile 2007 yılındaki dünya şampiyonasında ulusal formayı giyme fırsatı buldum. 2007 yılından itibaren Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğü bünyesinde antrenörlük yapıyorum. Bu mühlet zarfı içerisinde hem ulusal hem de milletlerarası arenada uğraş edecek sportmenler yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Vazifeye başladım günden itibaren 50’nin üzerinde atletim ulusal formayı giydi. Bunların içerisinde Avrupa ve dünya şampiyonaları ile İslam Oyunları’nda şampiyon olan Hayriye Türksoy Hançer de bulunuyor.”

Kaya, öğrencilerinin muvaffakiyetlerinin kendisini daha fazla motive ettiğini, sıhhati el verdiği sürece Türk bayrağını milletlerarası arenada göndere çekecek atletler yetiştirmeye devam edeceğini kaydetti.

“Tehlike yalnızca sokakta değil”

Sporun bir çok toplumsal olaya da tesiri olduğunun altını çizen Kaya, şöyle devam etti:

“Ben iki yaş kümesinde öğrenci alıyorum. Buraya her gelen gencimiz performans sportmeni olacak diye bir kaide yok. O çocukların hayatına dokunmak çok değerli. Sokaklar çok tehlikeli bir hale dönüştü. Biz çocukları buraya alıştırarak bir nebze olsun o tehlikeden uzak tutmaya çalışıyoruz. Tehlike yalnızca sokakta değil. Gençlerin elindeki telefon, bilgisayar ve internet daha da tehlikeli olmaya başladı. Biz hem burada geçirdikleri 3-4 saatlik vakitte onları bu makûs alışkanlıklardan uzaklaştırmaya hem de sevgi, hürmet ve disiplin üzere toplumun faydasına olan davranışları aşılamaya çalışıyoruz.

Kaynak: AA / Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al