DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22383770,92%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de takımlı çalışanların toplu iş kontratı görüşmeleri başladı

Kayseri’de takımlı çalışanların toplu iş kontratı görüşmeleri başladı

ABONE OL
Ocak 9, 2024 15:12
Kayseri’de takımlı çalışanların toplu iş kontratı görüşmeleri başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi, Kocasinan ve Talas belediyelerinde takımlı çalışanların 16. periyot toplu iş kontratı görüşmelerine başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya nazaran, belediyenin genel sekreterlik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Lideri Oğuzhan Postallı, Melikgazi, Kocasinan, Talas Belediye Lider yardımcıları ve ilgili müdürler ile Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Lideri Serhat Çelik ve sendika temsilcileri katıldı.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Lideri Serhat Çelik de Kayseri belediyeciliğinin hiçbir vakit için çalışanları mağdur etmediğini, yeniden olumlu sonuçlar alacaklarına inandıklarını söz etti.

Büyükkılıç ve Akar üreten bayanlarla buluştu

AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, Kayseri bayan kooperatiflerinin temsilcileriyle bir ortaya geldi.

Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ayşe Böhürler ve Bayar Özsoy ile AK Parti Kayseri Vilayet Lideri Fatih Üzüm’ün iştirakiyle Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Kayseri Mutfağı’nda gerçekleştirilen aktiflikte bayan işçilerle sohbet edildi.

Kadınların el emeği eserlerini inceleyen Akar ve Büyükkılıç, çalışmalarında muvaffakiyet diledi.

Melikgazi’nin yeni akıl küpü açılıyor

Melikgazi Belediyesi, Kazım Karabekir Mahallesi’nde imalini tamamladığı Türkan Yücesan Akıl Küpü Kütüphanesi’ni 10 Ocak’ta hizmete açacak.

Mahalledeki gençler için muhtaçlık olan kütüphane projesini hayata geçirmekten memnunluk duyduklarını tabir eden Palancıoğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye Yüzyılı projelerinin en kıymetlileri ortasında gençlik ve eğitim projeleri yer alıyor. Gençlerimizi seviyor, onları memnun edecek çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak mahallelerimizde muhtaçlıklar doğrultusunda projeler ürettik. Bilhassa butik projelerimizle herkes mahallesinde hizmet alsın hedefindeyiz. Akıl küpü kütüphanelerimizden yaklaşık 30 binin üzerinde genç faydalanıyor. Kütüphanemizin alt katında bir de kafesi olacak, hem yaşlılarımız ve hem de gençlerimiz burayı kullanabilecek.”

Büyükşehirden 600 milyon TL’lik su hamlesi

Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, su tüketim tarifesinin 1 yıl boyunca sabit kalmasına yönelik aldıkları kararın KASKİ açısından maliyetinin 600 milyon TL’yi bulmasının öngörüldüğünü belirtti.

Büyükşehir Belediye Meclisinde, vilayet genelinde 1 yıl boyunca su tüketim bedellerini sabitleme kararı aldıklarını aktaran Büyükkılıç, “Sadece ‘2024 yılında suyu sabitliyoruz’ cümlesi 600 milyon TL. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı bağlamında insanlarımızın taleplerine, beklentilerine yanıt vermek ismine çalışma yapıyoruz.” sözlerini kullandı.

Büyükkılıç, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ve üniversite öğrencilerinin su faturalarının da yarısını ödediklerini hatırlattı.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al