DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376822,75%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de Silahlı Arbede: 1 Meyyit, 1 Yaralı

Kayseri’de Silahlı Arbede: 1 Meyyit, 1 Yaralı

ABONE OL
Ocak 2, 2024 10:12
Kayseri’de Silahlı Arbede: 1 Meyyit, 1 Yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ’de Kontratlı Er Turgut Uzun’un (28) hayatını kaybettiği, pazar esnafı Adem Oral’ın (36) yaralandığı silahlı hengameye ait tutuklanan şüpheliler Nimet Taşdemir (48), oğlu Sıddık Can Taşdemir (22) ve amcaları Kerem Taşdemir’in (51) sözleri ortaya çıktı. Cinayeti işlediği ileri sürülen Sıddık Can Taşdemir, “Karşı taraf, amcamın husumetlisidir. Onu gördüklerinde silahı, Kerem amcama doğrulttular. Kerem amcam da karşılık verince mermisi bitti. Benim de mermim bitmişti. Adem yaralı halde bize ateş etmeye devam ediyordu akabinde olay yerinden kaçtık” dedi.

Olay, geçen yıl 30 Aralık’ta saat 10.00 sıralarında Kocasinan ilçesindeki Yeni Hal Kompleksi’nde meydana geldi. Pazarcı Nimet Taşdemir, oğlu Sıddık Can Taşdemir ve amcaları Kerem Taşdemir, meyve-sebze almak için geldikleri halde, ortalarında hasımlık bulunan Adem Oral ile karşılaştı. İki küme ortasında çıkan tartışma, kısa müddette arbedeye dönüştü. Tabanca ve tüfeğin kullanıldığı arbedede, Adem Oral’ın arkadaşı olan ve müsaadesinde Kayseri‘ye gelen Kontratlı Er Turgut Uzun başından, Adem Oral ise ayaklarından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Yaralılar, Kayseri Kent Hastanesi’ne kaldırıldı. Turgut Uzun, hastanede hayatını kaybetti; Adem Oral ise tedavisi sonrası taburcu edildi. Çalışma başlatan polis, 3 şüpheliyi kentin farklı adreslerinde yakalayıp, gözaltına aldı. 3 kuşkulu süreçlerinin akabinde tutuklandı.

‘ÖLEN TURGUT’U TANIMIYORUM’

Tutuklanan şüphelilerin sözleri ortaya çıktı. DHA’nın ulaştığı tabirde, cinayeti işlediği tez edilen Sıddık Can Taşdemir, “Karşı taraf, amcamın husumetlisidir. Karşı taraftan Adem Oral’ın kardeşi N.O., babamın oturduğu yerden otomobilin kapısını açarak ona yumruk attı. Sonra çok ağır küfürler etti. Üzerini mont ile kapadığım tüfeği elime aldım ve araçtan aşağı indim. Olaydan çabucak evvel mermiyi sürdüm ve havaya ateş ettim. Bu sırada Adem Oral, aracından silah çekti. Silahı koltuğun ortasına sıkışmıştı. Eline gelmedi. Sonra bıçağı alarak babamın üzerine yürüdü. Ben de bu sırada babamı korumak emeliyle Adem’in bulunduğu araca sıktım. Karşı tarafın asıl gayesi, Kerem amcamdı. Onu gördüklerinde silahı, Kerem amcama doğrulttular. Kerem amcam da karşılık verince mermisi bitti. Benim de mermim bitmişti. Adem yaralı halde bize ateş etmeye devam ediyordu akabinde olay yerinden kaçtık. Ölen Turgut’u tanımıyorum. Maksadım, babamı ve kendimi korumaktı” dedi.

‘KİM KİME SIKTI, HATIRLAMIYORUM’

Karşı tarafı tanımadığını öne süren Nimet Taşdemir de sözünde şunları anlattı:

“Halden malımı almak için geldiğimde karşı taraf aracı ile önümüze kırdı ve aşağı indiler. Bana yumruk atıp, silahlara sarıldılar. Sonradan olaylar meydana geldi. Kim, kime ateş etti; hatırlamıyorum. Bende tüfek de tabanca da yoktu.”

‘HAVAYA 2-3 EL ATEŞ ETTİM’

Kerem Taşdemir ise sözünde “Kendimizi bir serüvenin içinde bulduk. İftiralara maruz kalıyoruz. Benim cezaevindeki 2 oğlum ile karşı taraf ortasında hasımlık vardı. Halde arkadaşlarımla konuşurken birisi, ‘Dışarıda birbirlerini öldürüyorlar’ diye bağırdı. Silah sesini duyunca dışarı çıktım. Adem ile Sıddık Can birbirlerine ateş ediyorlardı. Akabinde bana her yerden ateş edilmeye başlandı. Mermilerden biri montuma, oburu sağ baldırımdan bacağıma isabet etti. 2 adet saçma bedenime isabet etti. Havaya 2-3 el ateş ettim. Kimseyi gaye almadım akabinde Sıddık Can’ı yanıma aldım. Gayem, onun yaralanmasını engellemekti. Karşı taraf, soyadı Taşdemir olan herkese hasımlık beslemektedir. Zannedersem kan davası güdüyorlar. Aslında bunlarla karşı karşıya gelmemek için pazarcılığı bıraktım” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al