DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22301611,30%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de Polis Memuru Şehit Edilmesi Davası Başladı

Kayseri’de Polis Memuru Şehit Edilmesi Davası Başladı

ABONE OL
Ocak 4, 2024 15:00
Kayseri’de Polis Memuru Şehit Edilmesi Davası Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de, polis memurunun arbede ihbarı üzerine gittiği olay yerinde tüfekle vurularak şehit edilmesiyle ilgili biri tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık A.T, Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuksuz sanıklar H.T, M.T, M.C, C.T, İ.C, H.T, ve M.C. ile maktul polis memuru Murat Akpınar’ın eşi, ağabeyi, öteki müştekiler ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Sanık A.T, savunmasında makûs bir kazaya sebebiyet verdiği için pişman olduğunu söyledi.

Olayın kazara gerçekleştiğini tez eden A.T, “Karşı taraf sopalarla üstüme gelince otomobilden aldığım tüfekle 3 el havaya ateş ettim. O sırada yaşanan münakaşada gerimden biri çekince yere düştüm. Ben kimseyi maksat alıp ateş etmedim. Yere niyet tüfek kazara ateş aldı ve oraya gelen polis memuru vuruldu. Beni kimse azmettirmedi. Y.C, bana müdahale edince tüfek ezkaza ateş aldı.” diye konuştu.

Tutuksuz sanık M.T. de kimseyi azmettirmediğini ve bu türlü bir olayın içinde olmaktan ötürü çok üzgün olduğunu lisana getirdi.

C.T. ise kendi aracında bulunan tüfeği olay yerinde A.T’nin elinde görünce şaşırdığını ileri sürerek, “Tüfeği nasıl aldığını bilmiyorum. A.T. havaya ateş ediyordu ve birileri onu tutuyordu. Ben kimsenin yaralandığını görmedim.” dedi.

M.C. ise tartışmayı ağabeyi Y.C’nin haber verdiğini ve bunun üzerine olay yerine gittiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Olay yerine âlâ niyetle gittim. Orada yaşadığımız tartışmadan ötürü ben büyüklerden özür diledim. Daha sonra, M.T, H.T. ve A.T. gelince ortalık karıştı. M.T. ve H.T, A.T’ye beni amaç almasını söyledi. Tüfeğin olduğu arabayı H.T. açtı. M.T, beni göstererek ‘sık’ dedi. C.T. de beni gösterip ‘sık’ diyordu. Polis memuru benim yanımdaydı. Ateş ederken polisi de görüyordu. Bana ateş edince polis memuru da vuruldu.”

Olay

Kocasinan ilçesinde 13 Ağustos 2023’te, Sanayi Mahallesi Serdarlı Sokak’taki bir kıraathaneye gelen A.T, beraberindeki M.T. ile iş yerindekilerle tartışmaya başlamış, vatandaşların ihbarı üzerine adrese polis grubu sevk edilmişti. Burada A.T’nin açtığı ateş sonucu polis memuru Murat Akpınar göğsünden, kıraathane önünde bulunan M.Ç. ve C.T. ise bedeninin çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Polis memuru, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 34 gün sonra şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al