DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de pazarcıya hücum davasında sanık 18 yıl mahpus cezasına çarptırıldı

Kayseri’de pazarcıya hücum davasında sanık 18 yıl mahpus cezasına çarptırıldı

ABONE OL
Ocak 30, 2024 13:00
Kayseri’de pazarcıya hücum davasında sanık 18 yıl mahpus cezasına çarptırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ’de pazarcı Umut O.’ya (26) yönelik akın sırasında 2 esnafın yaralanmasına ait davada sanıklardan Abdullah Taşdemir (31) 18 yıl mahpus cezasına çarptırıldı; babası ve kardeşi beraat etti.

Olay, geçen yıl 8 Ağustos’ta saat 15.00 sıralarında Kocasinan ilçesi Ertuğrul Gazi Mahallesi’ndeki pazar yerinde meydana geldi. Pazarcı Umut O.’nun tezgahına, hasımlık yaşadığı Abdullah Taşdemir, babası K.T. (51) ve kardeşi T.T.’nin (22) bulunduğu arabadan tabanca ile ateş açıldı. Bu sırada pazarcılar Harun K. (22) ile İbrahim E. (15) yaralandı. 2 yaralı Kayseri Kent Hastanesi’ne tedavi görüp, taburcu edilirken, kaçan şüpheliler polis takımlarınca yakalanıp, tutuklandı.

DOSYA AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlanıp, iddianame düzenlendi. Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede sanıklar hakkında ‘kasten yaralama’, ‘yaralama’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ cürümlerinden dava açıldı. Mahkeme, belgede yaptığı incelemede, atılan mermi ve bulunan kovan sayısı, mermilerin mağdurları öldürecek nitelikte baş hizasından geçmesi, tarafların ortalarındaki hasımlığın derinliği ve bu hasımlığın adam öldürmeye teşebbüs edecek bir hasımlık olduğunun anlaşıldığı gerekçesiyle kelam konusu kabahatin ağır cezalık olması nedeniyle misyonsuzluk kararı vererek, Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

KARAR DURUŞMASI YAPILDI

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına; tutuklu sanıklar Abdullah Taşdemir ile kardeşi T.T. ve birinci duruşmada özgür bırakılıp, fakat öteki kabahatten ötürü cezaevinde olan baba K.T. katıldı. Evvelki savunmalarını tekrar eden sanıklar, beraatlerini istedi. K.T.’nin avukatı Hacı Ağca da müvekkilin olay ile ilgili bir alakasının olmadığını belirterek, beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, Abdullah Taşdemir’i ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ cürmünden 10 yıl, ‘vahim nitelikte silah bulundurma’ hatasından 6 yıl, ‘kasten yaralamadan’ 1 yıl 6 ay, ‘yaralama’ cürmünden da 6 ay olmak üzere toplam 18 yıl mahpus cezasına çarptırdı. T.T. ile K.T. ise tüm hatalardan beraat etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al