DOLAR 32,3475 -0.05%
EURO 34,8146 0.05%
ALTIN 2.389,74-0,28
BITCOIN %
Kayseri
15°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Kayseri’de Özel Halk Otobüsünde Cinsel Hücuma Mahpus Cezası

Kayseri’de Özel Halk Otobüsünde Cinsel Hücuma Mahpus Cezası

ABONE OL
Şubat 12, 2024 08:12
Kayseri’de Özel Halk Otobüsünde Cinsel Hücuma Mahpus Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ’de özel halk otobüsünde E.K.’ye (18) dokunarak cinsel hücumda bulunduğu savıyla tutuksuz yargılanan Murat B. (48) ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak 1 yıl 8 ay mahpus cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 26 Temmuz’da özel bir halk otobüsünde meydana geldi. Teze nazaran; Murat B., cam açma mazereti ile yanında oturan E.K.’nin diz ve kollarına dokundu. Daha sonra çıkan tartışmada Murat B.’nin, ‘Senin annen, baban sana terbiye vermiyor mu?’ diyerek küfür edip, hakaret ettiği ileri sürüldü. Şikayet üzerine Murat B. hakkında ‘hakaret’ ve ‘cinsel saldırı’ hatalarından dava açıldı. Kayseri 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Murat B. ile mağdur E.K. hazır bulundu. Şikayetçi olduğunu söyleyen E.K., “Toplu biçimde oturuyordum. Bana temas etti. Cama gerçek çekildim. Kolum kızardı. ‘Dizini de çek yoksa daha makûs şeyler olur’ dedi. Şikayetçiyim” dedi.

‘VİCDAN YAPTIM, SESİMİ ÇIKARMADIM’

Sanık Murat B. ise “Ayak ayak üstüne atmıştı. Ayağının bir kısmı benim oturma alanıma geliyordu. Rahat oturamıyordum. Pencere olayında da bir temasım olmadı. ‘Ayağınızı alır mısınız’ dedim. Küfür etmedim. Benim de kızım var, vicdan yaptım. Sesimi çıkarmadım. Topluma da sitem ederek art tarafa yanlışsız geçtim. ‘Telefonuma baktın’ diyerek ağlamaya başladı. Ne fizikî ne de öteki bir temasım olmadı. Üzerime atılan iftirayı kabul etmiyorum” diye konuştu. Mahkeme hakimi, Murat B.’yi, ‘cinsel saldırı’ hatasından ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak 1 yıl 8 ay mahpus cezasına çarptırıp, kararın açıklanmasını geri bıraktı. Hakim, sanığın ‘hakaret’ kabahatinden da 87 isimli gün karşılığı 1740 TL para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al