DOLAR 32,3461 -0.04%
EURO 34,8227 0.07%
ALTIN 2.375,86-0,86
BITCOIN %
Kayseri
15°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Kayseri’de Daire Satma Vaadiyle Dolandırıcılık Davası

Kayseri’de Daire Satma Vaadiyle Dolandırıcılık Davası

ABONE OL
Şubat 12, 2024 12:24
Kayseri’de Daire Satma Vaadiyle Dolandırıcılık Davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de daire satma vaadiyle bir kişiyi dolandırdıkları öne sürülen 3 sanık hakim karşısına çıktı.

1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar C.Ç, T.Ç. ve T.Ç. ile taraf avukatları hazır bulundu. Müşteki bayan D.F.Ç. ise mahkemeye Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bağlandı.

Ev satma vaadiyle para alıp tapu teslimi yapmadıkları ve aldıkları ödemeleri iade etmedikleri argümanıyla yargılanan sanıklardan T.Ç. savunmasında, inşaat şirketinin yüzde 50 ortağı olduğunu söyledi.

Daireyi müştekiye 900 bin liraya sattığını tabir eden T.Ç, “500 bin TL ödeme aldım, 400 bin TL kaldı. Tapuyu teslim etmek için müştekiyi çağırdım. ‘Kalan ödemeyi yapın, tapuyu teslim edeyim.’ dedim. Gelmedi, yapması gereken ödemeyi de yapmadı. Ben de meskeni bir diğerine sattım. ‘Kalan 400 bin TL’yi ödeyin öbür daire verelim.’ dedim. Kabul etmedi. Ziyanı karşılamak istiyorum.” diye konuştu.

Diğer iki sanık da suçlamaları reddederek, beraatlerini talep etti.

Müşteki D.F.Ç. ise 900 bin TL’ye aldığı daire için 500 bin TL ödeme yaptığını ve kalan parayı tapu tesliminde vermek üzere karşı tarafla anlaştığını söyledi.

Parasının hazır olduğunu lakin karşı tarafın kendisini daima oyaladığını tez eden D.F.Ç, şunları kaydetti:

Sanıkların bu formda çok sayıda kişiyi mağdur ettiğini öne süren D.F.Ç, kendilerinden şikayetçi olduğunu belirterek, “nitelikli dolandırıcılık” cürmünden cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al