DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364200,85%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kayseri’de arızalanan askeri uçak zarurî iniş yaptı

Kayseri’de arızalanan askeri uçak zarurî iniş yaptı

ABONE OL
Ocak 25, 2024 14:00
Kayseri’de arızalanan askeri uçak zarurî iniş yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de arızalanan askeri uçak, zarurî iniş yaptı (2)

Kayseri‘de eğitim uçuşu sırasında arızalanan askeri uçak, mecburî iniş yaptı. Uçakta hasar oluşurken, alçak uçuş kameralara yansıdı. İmajları cep telefonu ile kaydeden pazarcı Muhammed Aytekin DHA’ya açıklamalarda bulundu.

Kayseri Yeni Hal Binası’nda eserleri alarak pazar yerine gittiklerini söyleyen Muhammed Aytekin, Hala şok içindeyim. Halden çıkıp gereçlerimizi aldık. Pazar yerimize gerçek giderken karşımızda uçak geldiğini fark ettik. Şok oldum. Ağabeyimle birbirimize baktık, ‘Sağa çek üstümüze geliyor’ dedim. Çabucak cep telefonu kameramı açıp görüntüye aldım. Baya bir alçaktan geçti. Aydınlatma direğinin bir uzunluk daha üzerindeydi. Öbür insanlarda araçlarını kenara çekip durdu. Uçağın düştüğünü anladım. Zira, uçak alçakta olduğu vakit yalpalamaya ve dönmeye başladı. Havalimanına iniş yapamazdı. Üzüldüm. İnşallah bir şey olmaz dedim tabirlerini kullandı.

‘İLK KERE BU TÜRLÜ BİR ŞEYLE KARŞILAŞIYORUM’

Korktuklarını da söyleyen Aytekin, Ecelimiz geldi diye düşündüm. Nitekim üzerimize yanlışsız geliyordu. Sonradan toparladı. Pilot uçağı havada tutmaya çalıştı. Çok şükür verilmiş sadakamız varmış.İlk kere bu türlü bir şey ile karşılaşıyorum. Baya korktum. Pilot çok sağlam ve âlâ bir pilotmuş işi rast gitsin insanlara tehlikeye atmadı. Görüntüyü kaydederken de bu kadar yayılacağını iddia etmiyordum dedi.

‘ARABAYI KENARA ÇEKİP, KAÇACAKTIK’

Muhammed Aytekin’in ağabeyi Hakan Aytekin ise, kamyoneti kendisinin sürdüğünü anlatarak, Sabah 9 civarında kardeşim ile halden geliyorduk. O fark etti. Halk otobüsünü sollamıştık. Uçağı bir anda karşımızda gördük, yüreğimiz hopladı. Uçak pilotuna sahiden çok teşekkür ediyorum. Sahiden çok korktum. Arabayı çabucak kenara çektim. Kardeşim de o sıra telefonun kamerasına sarılmış. Üzerimize düşecek zannettiğim için arabayı kenara çekip stop ettim ve kaçacaktık diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al