DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18381040,12%
Kayseri
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de 2023 yılı bu türlü geçti

Kayseri’de 2023 yılı bu türlü geçti

ABONE OL
Ocak 1, 2024 09:24
Kayseri’de 2023 yılı bu türlü geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de 2023 yılında siyasetten spora, asayişten kültüre birçok olay gerçekleşti.

İhlas Haber Ajansı Muhabirinin derlediği bilgilere nazaran, 2023 yılı içerisinde kentte gerçekleşen olayların kimileri şu formda;

Ocak

2 Ocak’ta Kayseri‘nin Melikgazi ilçesinde hakkında uzaklaştırma kararı bulunan şahıs, eşi ve çocuğu içeride olduğu sırada meskeni ateşe verdi.

7 Ocak’ta Kayseri‘nin Develi ilçesinde şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs yoldan çıkarak meskenin duvarına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 5 kişi de yaralandı.

9 Ocak’ta Kayseri‘nin Develi ilçesinde düğünde havaya rastgele açılan ateş sonucu ağır yaralanan şahıs hayatını kaybetti.

20 Ocak’ta Kayseri‘nin Melikgazi ilçesinde tıra çarpan arabadaki ehliyetsiz genç, araçta hayatını kaybeden arkadaşının cansız vücudu ile yola devam etti.

22 Ocak’ta Kayseri‘nin Melikgazi ilçesinde bir bankın yanında erkek cesedi bulundu. Acı haberi alır almaz olay yerine gelen bahtsız adamın oğlu, “Babamı yerden kaldırın” diye feryat etti.

23 Ocak’ta Kayseri‘nin Akkışla ilçesinde bayanın silahla vurduğu erkek şahıs, hayatını kaybetti.

25 Ocak’ta Kayseri‘nin Kocasinan ilçesinde gölete devrilen iş makinesinin operatörü hayatını kaybetti.

26 Ocak’ta Kayseri‘nin Melikgazi ilçesinde bir ihbarı pahalandıran polis takımları, ihbar dönüşü yol kenarında park halinde duran arabada bayan cesedi buldu.

28 Ocak’ta Kayseri‘nin Melikgazi ilçesinde personel servisinin yoldan çıkarak takla atması sonucu 1’i ağır 22 kişi yaralandı.

29 Ocak’ta Kayseri‘de kamyonetin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan şoför hayatını kaybetti.

29 Ocak’ta Malatya Karayolunda yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

Şubat

4 Şubat’ta Kayseri‘nin Kocasinan ilçesinde hafif ticari araç ile çarpışan motosiklet şoförü hayatını kaybetti.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7’lik sarsıntı Kayseri‘de hissedilirken, vatandaşlar sokağa döküldü.

6 Şubat’ta Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğündeki sarsıntı Kayseri‘de de şiddetini gösterdi.

8 Şubat’ta Beşiktaş, Kayserispor’dan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Onur Bulut ile 3,5 yıllık mukavele imzaladığını açıkladı.

11 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntıda hayatını kaybeden anne ile oğlu Kayseri‘de defnedildi.

24 Şubat’ta Sarsıntı bölgesi Kahramanmaraş’taki ailesini Kayseri‘ye getirdikten sonra tekrardan sarsıntı bölgesine dönmek için yola çıkan şahıs geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

28 Şubat’ta Kayseri‘nin İncesu ilçesinde 4.4 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.

Mart

5 Mart’ta Kayseri‘nin Melikgazi ilçesinde çekiciyle çarpışan tır yan yattıktan sonra alev aldı. Kazada şoförler yaralanırken, tırın üzerinde bulunan 3 araba yanarak hasar gördü.

6 Mart’ta Kayseri‘de gece saatlerinde meydana gelen 9 farklı zelzele, paniğe yol açtı.

7 Mart’ta Kayseri‘de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki sarsıntı paniğe yol açarken vatandaşlar kendilerini sokağa döktü.

8 Mart’ta Kayseri‘nin Kocasinan ilçesinde bir taksici aldığı yolcular tarafından başından vurularak öldürüldü.

9 Mart’ta Kayserili İş insanı Hüseyin Dede Göç, dün Artvin Hopa’da polis takımları tarafından gözaltına alındı. Bugün mahkemeye çıkan Dede Göç, mahkeme heyeti tarafından bir defa ağırlaştırılmış müebbet, 2 kere de 23 yıl 3 ay mahpus cezasına çarptırıldı.

10 Mart’ta Kayseri‘de meydana gelen 4.8 şiddetindeki zelzele paniğe yol açarken vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

19 Mart’ta Kayseri‘nin Bünyan ilçesinde tır ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

28 Mart’ta Kayseri‘nin Melikgazi ilçesinde madeni yağ deposu çıkan yangında küle döndü.,

Nisan

6 Nisan’da Sarsıntı bölgesi Malatya’dan İstanbul’a giden ve belediye işçilerini taşıyan otobüsün Kayseri‘nin Pınarbaşı ilçesinde devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

7 Nisan’da Kayseri‘nin Pınarbaşı ilçesinde yolcu minibüsünün şarampole devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, ağır yaralanan 7 kişi tedavi altına alındı.

10 Nisan’da Kayseri‘nin Yahyalı ilçesinde, belediye binası önünde üzerine akaryakıt döküp kendini ateşe veren şahıs hayatını kaybetti.

10 Nisan’da Kayseri‘nin Kocasinan ilçesinde bulunan bir apartmanda meydana gelen yangında, 3 yaşındaki bebek ve annesi yanarak can verirken, 6 kişi de yaralandı.

12 Nisan’da Kayseri‘nin Develi ilçesinde arabanın çöp konteynırına çarparak takla attığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

30 Nisan’da Kayseri‘nin Pınarbaşı ilçesinde mahkum taşıdığı öğrenilen cezaevi ring aracı devrildi. Kazada 1 mahkum hayatını kaybederken 14 kişi de yaralandı.

Mayıs

2 Mayıs’ta Kayseri‘nin Melikgazi ilçesinde tırın emekçi servisine çarpması sonucu meydana gelen feci kazada can pazarı yaşandı. Kazada 1’i ağır 33 kişi yaralandı.

5 Mayıs’ta Kayseri‘nin Melikgazi ilçesinde kediyi mala ile döven 14 yaşındaki çocuk polis tarafından 160 saatlik güvenlik kamerası imajı izlendikten sonra yakalandı.

14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Devir Milletvekili Genel Seçimi’nde vatandaşlar sandık başına giderek oyunu kullandı.

26 Mayıs’ta Kayseri‘nin Talas ilçesinde 14. kattan düşen 16 yaşındaki lise öğrencisi hayatını kaybetti.

27 Mayıs’ta Kayseri‘nin Melikgazi ilçesinde balkondan düşmek üzere olan çocuğunu kurtarmak isteyen anne, kucağındaki çocukla birlikte 13. kattan aşağı düştü. Olayda anne ve 2 çocuğu hayatını kaybetti.

28 Mayıs’ta Kayseri‘de vatandaşlar 2. cinse kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti.

30 Mayıs’ta Kayseri‘de yaşı küçük kız çocuğunun bir düğünde alkol masası üzerine çıkartarak oynatan ve çektikleri manzaraları de toplumsal medyada paylaşan şahıslar hakkında süreç başlatıldı.

Haziran

5 Haziran’da Yukatel Kayserispor’un Ganalı oyuncusu Bernard Mensah, grubuna veda etti.

12 Haziran’da Kayseri‘nin Yeşilhisar ilçesinde tesirli selden ötürü Kayseri-Niğde karayolu ulaşıma kapatıldı.

15 Haziran’da 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Kayseri‘de 340 bin 251 öğrenci karne aldı.

17 Haziran’da Kayseri‘nin Kocasinan ilçesinde Yamula Barajı’na düşen arabadaki 1 kişi hayatını kaybetti.

21 Haziran’da Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde şiddetli yağış sonrası meydana gelen selde bir fabrikanın duvarı yıkıldı. Altında kalan 4 araç hurdaya döndü.

24 Haziran’da Kayseri’de minibüsün tırla çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

25 Haziran’da Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde arabanın çarptığı 14 yaşındaki scooter şoförü olay yerinde hayatını kaybederken, haberi alan yakınları olay yerinde kötülük geçirdi.

27 Haziran’da Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde bir kişi, tartıştığı ağabeyini tüfekle vurarak öldürdü.

28 Haziran’da Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde ikinci el araç galerisinde çıkan yangında 6 araçta maddi hasar meydana oluştu.

30 Haziran Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, argümana nazaran, kaçan kuşunu yakalamak isteyen şahıs, 22 katlı rezidansın çatısından düşerek hayatını kaybetti.

Temmuz

6 Temmuz’da AK Parti Kayseri Vilayet Lideri Fatih Üzüm oldu.

7 Temmuz’da Kayseri-Malatya yolunda personel servisi ile kamyonetin karıştığı kazada 21 kişi yaralandı.

15 Temmuz’da 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü aktiflikleri çerçevesinde Erciyes Anadolu Holding tarafından yaptırılan dünyanın en büyük Türk bayrağı Kayseri’de açıldı.

16 Temmuz Kayseri’de 21 yaşındaki genç serinlemek için girdiği ırmakta boğuldu.

22 Temmuz’da Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan Kayseri Organize Sanayi Bölgesindeki bir keçe fabrikasında çıkan yangın takımlara söndürüldü.

30 Temmuz’da Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde kaldığı rezidansın 7. katından aşağı düşen 20 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti.

Ağustos

1 Ağustos’ta Kayseri’nin Talas ilçesinde bir binanın çatısında çıkan yangında çatıdan çıkamayan emekçi hayatını kaybetti.

6 Ağustos’ta Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan Yılanlı Dağı’nda anız yangını çıktı. Zirvede başlayan yangında alevler konutlara gerçek ilerlerken, takımlar ve vatandaşlar yangını söndürmek için ağır efor sarf ediyor.

9 Ağustos’ta Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde arabanın şarampole uçması sonucu meydana gelen kazada uzman çavuş ve kızı hayatını kaybederken eşi ve 2 çocuğu yaralandı.

11 Ağustos’ta Kayseri-Sivas yolunda plastik boru yüklü tırın devrildiği kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.

12 Ağustos’ta Kayseri’nin Develi ilçesinde serinlemek için baraj gölüne giren yabancı asıllı 2 bireyden biri boğularak ömrünü yitirdi.

12 Ağustos’ta Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde karşıdan karşıya geçerken bir arabanın çarptığı yaşlı adam, metrelerce havaya savrularak hayatını kaybetti.

13 Ağustos’ta Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde makinalı tüfekle bir kıraathaneye hücum düzenlendi. Hücumda olaya müdahaleye giden polis memuru ile bir vatandaş yaralandı.

25 Ağustos’ta Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) haciz süreçleri için bir fabrikaya giden avukat, kendi koltuk değnekleri ile iş yeri sahibi tarafından darp edildi. İş yeri sahibi bayanın hakaret, tehdit ve darp teşebbüsü cep telefonu kamerasına yansıdı.

28 Ağustos’ta Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde meydana gelen selde araçlar çamura gömüldü.

Eylül

3 Eylül’de Kayseri’de akşam saatlerinde tesirli olan sağanak sele neden oldu. Melikgazi ve Hacılar ilçelerinde araçlar yolda mahsur kaldı, birçok konutu ve işyerini su bastı.

6 Eylül’de Kayserispor Teknik Yöneticisi Çağdaş Atan misyonundan ayrıldığını açıkladı.

6 Eylül’de Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde yolun karşısına geçerken bir arabanın çarptığı bayan hayatını kaybetti. Kazanın akabinde arabasını bırakıp kaçan şoförün polise teslim olduğu öğrenildi.

11 Eylül’de Kayserispor’un yeni teknik yöneticisi Recep Uçar, Kayseri’de ve Kayserispor’da olmaktan ötürü memnunluk duyduğunu söyledi.

14 Eylül’de Kayseri’de Edanur Çoban, eski sevgilisi olduğu argüman edilen şahıs tarafından sokak ortasında öldürüldü.

21 Eylül’de Kayseri’nin Hacılar ilçesinde konutunun önündeki otları yakmak isterken çıkardığı yangında alevlerin ortasında kalan yaşlı adam yanarak hayatını kaybetti.

23 Eylül’de Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 15 yaşındaki çocuk, fiyatsız binmek için bariyerleri atlayarak girdiği tramvay durağından çıkarken tramvayın altında kalarak can verdi.

23 Eylül’de Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde boş bir yerde vatandaşlar tarafından toprağa gömülü halde bebek cesedi bulundu.

24 Eylül’de Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iki farklı düğün salonundan çıkan araçların karıştığı kaza sonrasında çıkan arbedede uzman çavuş kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

25 Eylül’de Kayseri’de yolcu otobüsünün arabaya çarpması sonucu 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

28 Eylül’de Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde motosikletin taksiye geriden çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

30 Eylül’de Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 2 küme ortasında çıkan arbedede bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti.

Ekim

1 Ekim’de Ankara’da sabah saatlerinde terör saldırısı teşebbüsünde bulunan teröristlerin Kayseri’de bir veterineri öldürerek aracını gasp ettikleri ortaya çıktı.

3 Ekim’de Kayseri’nin Develi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında araba ikiye bölünürken araçta bulunan 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

5 Ekim’de Kayseri’de veterinerin şehit edilip aracının gasp edildiği bölgeye yakın bir yerde, Ankara’da İçişleri Bakanlığını maksat alan teröristlerin yol kesip personellerin araçlarına ateş açtığı ortaya çıktı.

7 Ekim’de Kayseri’nin İncesu ilçesinde denetimden çıkan otobüs evvel refüje akabinde aydınlatma direğine çarptı. Kazada ortalarında askerlerin de olduğu 16 yolcu yaralandı.

9 Ekim’de Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan bir mezarlıkta sabah saatlerinde erkek cesedi bulundu. Polis gruplarının incelemesi sonrası kalbinde bıçak darbesi olduğu belirlenen şahsın öldürüldüğü düşünülüyor.

11 Ekim’de Kayseri’de mobilya üretimi yapılan fabrikada yangın çıktı. Alevler kısa mühlet içerisinde büyürken, sevk edilen onlarca itfaiye, yangını söndürmek için çalışma başlattı.

13 Ekim’de Kayseri’nin Hacılar ilçesinde arabanın su kanalına düşmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

15 Ekim’de Kayseri’nin Develi ilçesinde, yol kenarında 22 yaşında erkek cesedi bulundu.

15 Ekim’de Kayseri Filistin ile Dayanışma Platformu üyeleri, ‘Zulme Sessiz Kalmak Zulümdür’ sloganıyla Filistin’e takviye için yola çıktı. Platform üyeleri, dayanak için yaklaşık bin 200 kilometre yol yürüyerek Kudüs’e varmak istiyor.

16 Ekim’de Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bedensel engelli genç, akülü aracıyla kamyonun altında kalması sonucu ömrünü yitirdi.

16 Ekim’de Kayseri’de veterinerin şehit edilip aracının gasp edilmesi ve çalışanların yolları kesilerek araçlarına ateş açılmasının akabinde bölgede arama tarama faaliyetleri artarak devam ediyor.

21 Ekim’de Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde tarım emekçilerini taşıyan minibüs ile yakın tankerinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 15 kişi yaralandı.

23 Ekim’de Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde tıra geriden çarpan arabadaki 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de ağır yaralandı.

24 Ekim’de Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 8’i ağır, 38 kişi yaralandı.

28 Ekim’de Kayseri’de yatak baza üretimi yapan bir fabrikada çıkan yangın, grupların yaklaşık 2 saat süren çalışmalarının akabinde denetim altına alındı.

29 Ekim’de Kayseri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

30 Ekim’de Cumhuriyet’in 100. yılında Kayseri’de dünyaya gelen 3 kilo 330 gram yükündeki kız bebek, ikinci asrın birinci bebeklerinden oldu.

Kasım

4 Kasım’da Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bir bayan, tartıştığı kocasını göğsünden bıçaklayarak öldürdü.

7 Kasım’da Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şoförünün karşı şeritteki kazaya bakmak isteyince direksiyon hakimiyetini kaybedip elektrik direğine çarparak takla atan lüks arabada ağır yaralanan genç, hayatını kaybetti.

10 Kasım’da Kayseri’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeni ile çelenk koyma merasimi düzenlendi.

13 Kasım’da Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir bayan, başı ezilerek öldürüldü.

19 Kasım’da Kayseri’de Molu Sistemli Çöp Toplama ve Kompost Tesisleri’nde kaybolan emekçinin cansız vücuduna, tonlarca çöpün altında ulaşıldı.

24 Kasım’da Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde yabancı asıllı şahıslar ortasında bekar meskeninde çıkan arbedede 2 kişi silahla vurularak öldürüldü.

27 Kasım’da Kayseri’de hava sıcaklıklarının düşmesinin akabinde kent merkezine mevsimin birinci karı yağdı.

30 Kasım’da Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksitten ötürü zehirlenen bir şahıs hayatını kaybetti.

Aralık

6 Aralık’ta Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın, 2 saatte söndürüldü.

9 Aralık’ta Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde arabanın çarptığı bisiklet şoförü hayatını kaybetti.

12 Aralık’ta Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 13 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi, tartıştığı arkadaşını inşaatın çatı katında bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin bilgisayar oyunu yüzünden işlendiği üzerinde duruluyor.

13 Aralık’ta Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde çıkan bıçaklı hengamede 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

16 Aralık’ta Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 12 yaşındaki bir çocuk, konutunun önünde bulunduğu sırada bir arabadan tüfekle açılan ateş sonucu yaralandı.

20 Aralık’ta Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde 2 katlı iş yerinde çıkan yangın, itfaiye gruplarının ağır çalışması sonucu 2 saatte söndürüldü.

22 Aralık’ta Türkiye’nin en kıymetli kayak merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi’nde dönem başlarken, yerli ve yabancı konuklar pistin tadını çıkardı.

30 Aralık’ta Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde karşılaşan husumetliler ortasında çıkan hengamede başından silahla vurularak ağır yaralanan şahıs, hayatını kaybetti. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al