DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22426240,85%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Kafkas Derneği, mahallî seçimlerde kültürel miraslarını yaşatmak için takviye bekliyor
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Kafkas Derneği, mahallî seçimlerde kültürel miraslarını yaşatmak için takviye bekliyor

Kayseri Kafkas Derneği, mahallî seçimlerde kültürel miraslarını yaşatmak için takviye bekliyor

ABONE OL
Aralık 29, 2023 11:12
Kayseri Kafkas Derneği, mahallî seçimlerde kültürel miraslarını yaşatmak için takviye bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Kafkas Derneği Lideri Nurşah Özyürek yaptığı basın açıklamasında mahallî seçimlerde siyasilerden beklentilerinin kültürel miraslarını yaşatmak ismine takviye verilmesi olduğunu söyleyerek, “Yaklaşan lokal seçimlerde Çerkez hemşehrilerimize kesinlikle partilerde meclis üyeliği manasında da kâfi fırsatın sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Düzenlenen basın açıklamasına Kayseri Kafkas Derneği Lideri Nurşah Özyürek, ve idare heyeti üyeleri katıldı. Kayseri Kafkas Derneği Lideri Nurşah Özyürek, yaklaşan mahallî seçimlerde siyasilerden kültürel miraslarını yaşatmak için dayanak beklediklerini söyleyerek, “Malumunuz üzere genel seçimlerde toplumumuzun temsili manasında bir bağımsız adayla yola çıkılmıştı. Bağımsız milletvekili adayımızın kısa vakitte özverili çalışmalarıyla olgunlaşmaya açık bir muvaffakiyet elde ettiğini gördük. Bize gelen geri bildirimler sonrasında yaklaşan lokal seçimlerde rastgele bir konum alınıp alınmayacağına dair soru işaretleri olduğu görüldü. Bu manada da bir paylaşımda bulunmak istedik. An itibariyle Kayseri’deki Çerkezlerin mahallî seçimlerde bağımsız milletvekili adayı ile ilgili rastgele bir durumu kelam konusu değildir. Bizler yalnızca beklenti olarak bizlere atalarımızdan kalan somut ve somut olmayan kültürel miraslarımızı, hepsine sahip çıkarak gelecek jenerasyonlara aktarabilmek ismine kolaylaştırıcı faaliyetler ve takviyeler beklemekteyiz” dedi.

Çerkezlerin belediye meclislerinde üye olmaları için de fırsat sağlanmasını istediklerini söyleyen Özyürek, “Özellikle yaklaşan mahallî seçimlerde derneğimiz için en fazla değer arz eden bahsin bizlere ilişkin olan arsa üzerine kültür merkezi yapmak olduğunu düşünüyoruz. Bu manada adaylık sürecindeki tüm siyasilere ve hali hazırda misyonda bulunan tüm bürokratlarımıza davette bulunuyoruz. Çerkez toplumunun an itibariyle en büyük gereksinimi ve isteği derneğimize ilişkin olan bölgede yapılması istenen kültür merkezidir. Bu manada yaklaşan lokal seçimlerde temsiliyet manasında Çerkez hemşehrilerimize kesinlikle partilerde meclis üyeliği manasında da kâfi fırsatın sağlanmasını istiyoruz” tabirlerini kullandı. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al