DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341350,44%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde tartıştığı idari memuru öldüren polise ‘iyi hal’ indirimi
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde tartıştığı idari memuru öldüren polise ‘iyi hal’ indirimi

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde tartıştığı idari memuru öldüren polise ‘iyi hal’ indirimi

ABONE OL
Ocak 26, 2024 09:12
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde tartıştığı idari memuru öldüren polise ‘iyi hal’ indirimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü’nde tartıştığı idari memur Fevzi Süleyman Sökmen’i (35) 15 kurşunla öldüren polis memuru Şükrü Koçoğlu‘na (50) verilen ‘iyi hal’ indirimli 25 yıl mahpus cezasının münasebeti açıklandı. Münasebette, maktulün anayasal hakkı olan şikayet hakkını kullandığı, bu nedenle sanığa ‘haksız tahrik’ indirimi yapılamayacağı fakat yargılama etabında Şükrü Koçoğlu‘nun pişmanlığı nedeniyle ‘iyi hal’ indirimi uygulandığı belirtildi.

Daha evvel depremzedelere yardım etme sıkıntısı yüzünden tartışan polis memuru Şükrü Koçoğlu ile emniyette vazifeli idari memur Fevzi Süleyman Sökmen ortasında 2 Haziran’da Kocasinan ilçesi Erkilet Bulvarı’ndaki Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonucu Sökmen, kendisini vefatla tehdit ettiğini argüman ettiği Koçoğlu’ndan şikayetçi oldu. İkili, 14 Eylül’de bir kere daha Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde karşılaştı. Çıkan tartışma sonucu Koçoğlu, beylik tabancası ile Sökmen’i öldürdü. Gözaltına alınan Koçoğlu, süreçleri sonrası tutuklandı. Şükrü Koçoğlu hakkında ‘kasten adam öldürme’ cürmünden müebbet mahpus cezası istemiyle dava açıldı.

‘KORKUP GİTMESİ İÇİN DE ÇAY BARDAĞINI YERE FIRLATTIM’

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 Ocak’ta görülen davanın 2’nci duruşmasında öldürme kastı olmadığını söyleyen Şükrü Koçoğlu, “Depremzedelerle ilgili his sömürüsünde bulunuyordu. ‘Bu kadar düşünüyorsan, bir maaşını bağışla Süleyman’ dedim. Korkup gitmesi için de çay bardağını yere fırlattım. Beni daima rahatsız etti. ‘Süleyman senden ricam, benim olduğum vakit buraya gelme’ dedim. Olay günü Süleyman ile karşılaştık. ‘Bir dakika’ dedim, Süleyman da konuşmak istemedi. Benden kaçarak yangın merdivenine gerçek gitti. Ben de konuşmak için gerisinden gittim” dedi.

‘KAÇ EL ATEŞ ETTİĞİMİ BİLMİYORUM’

Koçoğlu, şöyle devam etti:

“‘Süleyman şikayette bulunmuşsun; sıkıntının nedir?’ diye sordum. Süleyman da ‘Benim rastgele bir derdim yok. Her şey orada yazıyor’ dedi. Engelli çocuğum olduğunu, ona bakan hasta annesi olduğunu söyledim. Onlar hakkında sırıtarak, ‘İyi yerlerde değerlendiririm’ diye konuşunca, olay meydana geldi ve kendimi kaybettim. Sonrasını hatırlamıyorum. Beylik tabancamda daima 15 mermi taşıyordum. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Olay bir anda gelişen diyalog sonrası meydana geldi. Katiyetle planlamadım, pişmanım. ‘Yeter artık lan’ ve ‘yarım kalan işimi tamamlarım’ demedim. Olayda bir kastım yok. Hedefim yalnızca konuşmaktı.”

MAHKEMEDEN ‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ

Sanık avukatı Mustafa Avşar da müvekkili hakkında ‘tahrik’ indirimi yapılması gerektiğini söyledi. Şikayetçi olduğunu belirten Sökmen’in babası C.S. ise sanığın en ağır cezayı almasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Şükrü Koçoğlu’nu, ‘kasten adam öldürme’ cürmünden müebbet mahpus cezasına çarptırdı. Sanık hakkında ‘iyi hal’ indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 25 yıla düşürdü. ‘MAKTUL ŞİKAYET HAKKINI KULLANMIŞTIR’

Mahkeme, sanık hakkında verilen 25 yıl mahpus cezası kararının münasebetini açıkladı. Sanık savunmalarında ikrar edildiği üzere sanığın şikayetten haberdar olduktan sonra perşembe günü Yeni Mahalle Karakolu’na gittiği, burada şikayet dilekçesini okuyup, içeriğini öğrendikten sonra ifadeyi sonradan vermek istediği, müteveffanın yanına giderek, ‘Süleyman görüşebilir miyiz? Süleyman ayıp oluyor’ biçiminde tabirleri bulunduğu, akabinde da müteveffaya ateş ettiği görülmüştür. Müteveffanın yasal bir hakkı olan şikayet hakkını kullanılması olayı haksız bir fiil olarak kabul edilemeyeceği nedeniyle bu sebebe dayanarak ‘haksız tahrik’ uygulanmamıştır” tabirleri yer aldı.

‘SANIĞIN ÖFKE SORUNU OLDUĞU AÇIKTIR’

Sanık ile maktul ortasındaki uyuşmazlıklara da vurgu yapılan kararda, “Sanık tarafından argüman edilen maktulün sanığın aile üyelerini kastederek ‘ben bakarım, güzel bakarım, yeterli yerlerde değerlendiririm’ halinde sarf ettiğini sav ettiği kelamların ise sanık tarafından alınacak cezanın hafifletilmesi amaçlı, gerçeklikten uzak ve soyut beyanlar olduğu, bu kelamların müteveffa tarafından söylendiği kabul edilse dahi sanığın hiddet yahut şiddetli eleme kapılarak, kelam konusu hatası işlemesini gerektirecek nitelikte kelamlar olmadığı, sanığın öldürme aksiyonuna bahis olayın kendisine yönelik küfür yahut hakaretler olmadığı, Mart 2023’te başlayan ve vakit zaman yaşanan uyuşmazlıklar sonrası maktulün anayasal hakkı olan şikayet hakkını kullanması sonucu sanığın öldürme hareketini gerçekleştirdiği kanaatine varılmıştır. Çünkü, evrak içindeki işçi izleme formuna nazaran de sanığın öfke denetimi sorunu olduğu açıktır. Sanığın yargılama basamaklarındaki pişmanlığı nedeniyle de ‘iyi hal’ indirimi yapılmıştır” denildi.

SANIK AVUKATI, KARARA İTİRAZ ETTİ

Mahkeme heyeti, sanığın aksiyonunu ‘tasarlayarak’ işlediğine dair kâfi kanıtın mevcut olmadığını, bu nedenle sanığın öldürme kastının ani oluştuğu görüşünde bulundu. Öte yandan sanık avukatı Mustafa Avşar’ın, müvekkiline fazla ceza verildiği gerekçesiyle lokal mahkemenin kararına itiraz edip, ‘tahrik’ indirimi yapılmasını isteyerek, belgeyi Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’ne taşıdığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al