DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22362592,33%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde Tartışma Sonucu Polis Memuru Tarafından İdari Memur Öldürüldü
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde Tartışma Sonucu Polis Memuru Tarafından İdari Memur Öldürüldü

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde Tartışma Sonucu Polis Memuru Tarafından İdari Memur Öldürüldü

ABONE OL
Ocak 11, 2024 15:36
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde Tartışma Sonucu Polis Memuru Tarafından İdari Memur Öldürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü’nde tartıştığı idari memur Fevzi Süleyman Sökmen’i (35), tabancayla 15 el ateş ederek öldüren polis memuru Şükrü Koçoğlu (50), ‘kasten adam öldürme’ hatasından güzel hal indirimi uygulanarak 25 yıl mahpusa çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 14 Eylül’de saat 13.00 sıralarında Kocasinan ilçesi Erkilet Bulvarı’ndaki Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde meydana geldi. Daha evvel depremzedelere yardım etme sorunu yüzünden tartışan polis memuru Şükrü Koçoğlu ile emniyette vazifeli idari memur Fevzi Süleyman Sökmen ortasında tartışma çıktı. Tartışmanın akabinde Sökmen, kendisini mevtle tehdit ettiğini tez ettiği Koçoğlu’ndan 2 Haziran’da şikayetçi oldu. 14 Eylül’de Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde karşılaşan taraflar ortasında yeniden tartışma çıktı. Koçoğlu, tabancayla Sökmen’i vurarak öldürdü. Gözaltına alınan Şükrü Koçoğlu, süreçleri sonrası tutuklandı.

‘AMACIM YALNIZCA KONUŞMAKTI’

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın akabinde iddianame hazırlanarak Şükrü Koçoğlu hakkında ‘kasten adam öldürme’ cürmünden müebbet mahpus cezası istemiyle dava açıldı.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanık polis memuru Şükrü Koçoğlu ile ölen Sökmen’in şikayetçi babası C.S. ve taraf avukatları hazır bulundu. Öldürme kastı olmadığını söyleyen sanık Koçoğlu, “Depremzedelerle ilgili his sömürüsünde bulunuyordu. ‘Bu kadar düşünüyorsan bir maaşını bağışla Süleyman’ dedim. Korkup gitmesi için de çay bardağını yere fırlattım. Beni daima rahatsız etti. ‘Süleyman senden ricam, benim olduğum vakit buraya gelme’ dedim. Olay günü Süleyman ile karşılaştık. ‘Bir dakika’ dedim, Süleyman da konuşmak istemedi. Benden kaçarak yangın merdivenine yanlışsız gitti. Ben de konuşmak için gerisinden gittim” diye konuştu.

‘KAÇ EL ATEŞ ETTİĞİMİ BİLMİYORUM’

Sözlerini sürdüren sanık Koçoğlu, “‘Süleyman şikayette bulunmuşsun; sıkıntının nedir?’ diye sordum. Süleyman da ‘Benim rastgele bir derdim yok. Her şey orada yazıyor’ dedi. Engelli çocuğum olduğunu, ona bakan hasta annesi olduğunu söyledim. Onlar hakkında sırıtarak, ‘ben güzel yerlerde değerlendiririm’ diye konuşunca, olay meydana geldi ve kendimi kaybettim. Sonrasını hatırlamıyorum. Beylik tabancamda daima 15 mermi taşıyordum. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Olay bir anda gelişen diyalog sonrası meydana geldi. Katiyen planlamadım, pişmanım. ‘Yeter artık lan’ ve ‘yarım kalan işimi tamamlarım’ demedim. Olayda bir kastım yok. Hedefim yalnızca konuşmaktı” tabirlerini kullandı.

Şikayetçi olduğunu belirten Sökmen’in babası C.S. ise sanığın en ağır cezayı almasını istedi.

Duruşma savcısı evvelki celse verdiği mütalaasını tekrar ederek, sanığın ‘kasten adam öldürme’ hatasından cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Şükrü Koçoğlu’nu, ‘kasten adam öldürme’ kabahatinden müebbet mahpus cezasına çarptırdı. Sanık hakkında ‘iyi hal’ indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 25 yıla düşürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al