DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zelzele ve Afet Eğitim Merkezi Kuracak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zelzele ve Afet Eğitim Merkezi Kuracak

ABONE OL
Şubat 6, 2024 10:24
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zelzele ve Afet Eğitim Merkezi Kuracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, Zelzele ve Afet Eğitim Merkezi kuracaklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya nazaran, Büyükşehir Belediyesi, sarsıntıların akabinde, Kayseri’yi zelzeleye daha dirençli hale getirmek ve insanları tüm kuruluşlarla iş birliği halinde tutmak için yıl boyunca çalışmalar yaptı.

Büyükkılıç, mevzu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu çalışmaların yanı sıra yeni hizmet periyodunda Türkiye’nin sarsıntı gerçeği göz önüne alınarak Sarsıntı ve Afet Eğitim Merkezi kuracaklarını belirtti

Afet İşleri Daire Başkanlığı’nı kurduklarını hatırlatan Büyükkılıç, “Bu merkez sarsıntıyla ilgili şuur oluşturmak, buna yönelik olarak sarsma tablası ve simülasyon sistemlerini kurmak, yangın söndürme simülasyonunu kurmak, dumanla ilgili gerekli simülasyon sistemini kurmak, rüzgar/fırtına simülasyonunu kurmak istiyoruz, acil durum ihbar sistemi üzere enkaz koridoru, bilgilendirme merkezi üzere heyelan/sel simülasyon odası, karbonmonoksit zehirlenmeleri yani her alanda hem çocuklarımız oynayacak hem eğitilecek hem de uygulamalar ile bilinçlendirilecek.” tabirlerini kullandı.

Büyükkılıç, merkezin bilhassa çocukları geleceğe hazırlayacağına dikkati çekti.

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al