DOLAR 32,2217 -0.07%
EURO 34,7750 0.17%
ALTIN 2.399,320,27
BITCOIN 1971150-1,08%
Kayseri
22°

PARÇALI BULUTLU

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarsıntı Master Planı Çalışmalarına Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarsıntı Master Planı Çalışmalarına Başladı

ABONE OL
Şubat 1, 2024 13:24
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarsıntı Master Planı Çalışmalarına Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarsıntı Master Planı çalışmaları kapsamında 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme ile kentin yerinin röntgenini çekecek.

Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile kent merkezinin tüm yer özelliklerini ortaya koyacak mikro bölgeleme çalışmalarına başlandığını, bu kapsamda yer etüdü, jeofizik etütler ve laboratuvar deneyleri gerçekleştirileceğini söz etti.

Çalışmayla kentin yer röntgeninin ortaya çıkacağını aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Tam 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme çalışmalarına başlandı. Elde edilen sonuçlar bilim insanları ile pahalandırılacak. Kayseri ve yakın etrafını etkilemesi öngörülen 10 fay segmenti için de MTA ve TÜBİTAK işbirliğiyle inceleme çalışmaları tamamlandı, bilgisayar tahlilleri ve modelleme çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla ilimiz ve yakın etrafının tüm depremsellik özellikleri ortaya konmuş olacak ve ileride yapılacak çalışmalara ışık tutacak.”

Depremin hem kişisel hem de kurumsal seviyede toplumsal yapı üzerinde derin izler bıraktığını vurgulayan Büyükkılıç, “Tedbirli davranarak bu çalışmalara daha çok kıymet vereceğiz. Aksi halde geçmişte olduğu üzere gelecekteki sarsıntılarda de can ve mal kayıpları yaşanabilir. Kentimizi geliştirip, güzelleştiriyoruz. Sarsıntı konusunda da kolları sıvadık. Kentimizi zelzeleye dirençli hale getirmek için kuruluşlarla işbirliği yaparak, kentimizin tabanının röntgenini çekeceğiz.” sözlerini kullandı.

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al