DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22425881,08%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Lideri Dünya Kanser Günü Programına Katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Lideri Dünya Kanser Günü Programına Katıldı

ABONE OL
Şubat 4, 2024 16:36
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Lideri Dünya Kanser Günü Programına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Lideri Memduh Büyükkılıç, “4 Şubat Dünya Kanser Günü” için düzenlenen programa katıldı.

Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi’nde (HOSPİS) düzenlenen programa katılan Büyükkılıç, erken teşhisin kanser hastaları için değerli olduğunu söyledi.

Kanser hadiselerinde beslenmenin ön plana çıktığını belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Bu, toplumu ilgilendiren bir alan. Dikkati çekme bağlamında 4 Şubat Dünya Kanserle Gayret Günü olarak tanımlanmış olabilir. Mevt sebeplerinin içerisinde kanser ikinci sırada. Erken teşhis erken tedavi diye en çok kanser hadiselerinde değer arz ederken kanser yoğunluğunun da hem dünyada hem ülkemizde arttığını göz gerisi edemeyiz.”

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şube Lideri Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir de kanserin sıhhat açısından kıymetli olduğunu lisana getirdi.

Kanserin insanların hayatlarını tehdit ettiğini vurgulayan Özdemir, “Kanser, mevt sebepleri ortasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırayı aldı. Kanser insanların hayatını tehdit ediyor. Bunda iki türlü sebep düşünülebilir. Birincisi etrafla ilgili karşılaştığımız kanserojenlerle ilgili sorunlardır. İkincisi de insanların beklenilen ömrü uzadı. O vakit bizim kanser oluşumunu engellemek için birinci misyonumuz vatandaşların kanserojenlerle, etraf ve hayat biçimiyle kansere sebep olacak şeylerle ilgili birtakım propaganda yapmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Program, fotoğraf çekiminin akabinde sona erdi.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al